Στον Εισαγγελέα ο λυράρης που βίαζε και εξέδιδε ανήλικο αγόρι στο Ηράκλειο



«Μουδιασμένη» παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες η τοπική κοινωνία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση βιασμού κατά συρροή και μαστροπείας σε βάρος ανήλικου αγοριού στο Ηράκλειο.

Η υπόθεση αποτελεί θέμα συζήτησης σε κάθε γωνιά της πόλης με τους Ηρακλειώτες να είναι σοκαρισμένοι από τα όσα βγαίνουν στο φως. Ο 66χρονος μουσικός οδηγείται σήμερα (28/3) ενώπιον του Εισαγγελέα ενώ για την υπόθεση έχει ταυτοποιηθεί και ένας 46χρονος γιατρός που φέρεται να συνάντησε τον ανήλικο χωρίς ωστόσο να προβεί σε γενετήσιες πράξεις. Για την υπόθεση μάλιστα αναζητούνται και άλλα δύο άτομα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2018 έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023, o 66χρονος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το αγόρι, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του ανήλικου ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το απειλούσε αν αποφάσιζε να μιλήσει σε κάποιον. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του παιδιού ήταν εκείνη που κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει καθώς είδε κάτι στο κινητό του και τον πίεσε ώστε να της πει τι είχε συμβεί.

Ο 66χρονος μουσικός συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας (27/3) μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στο Ηράκλειο. Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και φυσίγγια.

Επίσης αναζητούνται άλλοι δύο άνδρες, ενώ ερευνώνται 29 ακόμα χρήστες του διαδικτύου που έχουν επισκεφθεί την πλατφόρμα στην οποία ο 66χρονος λυράρης δημοσίευσε φωτογραφίες του ανήλικου για να «ψαρέψει» βιαστές!

«Είναι όλα ψέματα. Η αλήθεια θα φανεί. Αύριο (σ.σ. σήμερα) στις αρχές θα αποδειχθούν ότι όλα είναι ψέματα» λέει ο γιος του λυράρη.

Από το 2020 ανάγκαζε τον ανήλικο να του στέλνει φωτογραφίες και βίντεο όπου ήταν γυμνός και στη συνέχεια, ο 66χρονος το ανέβαζε σε ειδική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης όπου είχε δημιουργήσει προφίλ με τον ανήλικο, ενάντια στη θέληση του νεαρού αγοριού.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αφορά σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση και αφορούν στο διάστημα από το 2018 ως και 15 Φεβρουαρίου 2023.

Ο Νίκος Καλομοίρης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, τόνισε ότι η γρήγορη κινητοποίηση των Αρχών βοήθησε στην έγκαιρη σύλληψη του 66χρονου λυράρη.

«Κατά το άκουσμα της καταγγελίας από τη μητέρα του αρχικά και στη συνέχεια από τον 15χρονο να μας πει τι πραγματικά είχε συμβεί όλα αυτά τα χρόνια μέσω των απειλών και των ταραχών που του είχαν προκαλέσει ώστε να μην μπορεί να μιλήσει ούτε στον ίδιο του τον αδερφό και τη μητέρα του, οι συνάδελφοί μας έδρασαν άμεσα, κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέλαβαν αμέσως τον κατηγορούμενο».

Όπως λέει ο ίδιος, «έγινε έρευνα στο σπίτι του και κατασχέθηκαν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα έτσι ώστε να μπορέσουμε να προβούμε στην ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση».

Μάλιστα, όπως είπε, ο 66χρονος συνελήφθη χωρίς προβλήματα και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.

Η οικογένεια του μικρού παιδιού βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία του αγοριού και ζητά από όλους να επιδείξουν την απαραίτητη προσοχή και σοβαρότητα προκειμένου να μην στιγματιστεί, με οποιονδήποτε τρόπο αλλά και για να αποφευχθεί μία δεύτερη «θυματοποίησή» του. 

Πηγή: ekriti.gr



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει