Στο Βερολίνο ο Ζελένσκι – Η Γερμανία ανακοίνωσε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πακέτο στήριξης στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, 06:35

Στο Βερολίνο ο Ζελένσκι - Η Γερμανία ανακοίνωσε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πακέτο στήριξης στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφθασε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βερολίνου.

Την άφιξή του την ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter: «Ήδη στο Βερολίνο. Όπλα. Ισχυρό πακέτο. Αντιαεροπορική άμυνα. Ανοικοδόμηση. ΕΕ. NATO. Ασφάλεια».

Ο ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Το βράδυ αναμένεται να παραλάβει, εξ ονόματος του ουκρανικού λαού, το βραβείο «Καρλομάγνος» στο Άαχεν – πιθανόν αυτοπροσώπως.

Το πρόγραμμα της πρώτης επίσκεψης του κ. Ζελένσκι στη Γερμανία από τον Φεβρουάριο του 2022 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επισήμως. Για την ασφάλεια της αποστολής λαμβάνονται τα αυστηρότερα δυνατά μέτρα ασφαλείας.

Χθες βράδυ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Γερμανία προετοιμάζει το μεγαλύτερο έως τώρα πακέτο στήριξης της Ουκρανίας: περιλαμβάνει πυρομαχικά, συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, άρματα μάχης και στρατιωτική μηχανολογική υποστήριξη αξίας άνω των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Έκανε λόγο για 18 αυτοκινούμενα πυροβόλα, 4 συστήματα IRIS, 12 εκτοξευτήρες αντιαεροπορικών πυραύλων IRIS-T SLS και πυραύλους, πυρομαχικά, 30 βαριά άρματα μάχης Leopard 1 Α5, 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) Marder και περισσότερα από 100 τεθωρακισμένα οχήματα άλλων τύπων. «Στεκόμαστε σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας η οποία υπερασπίζεται τον εαυτό της εναντίον της ρωσικής επίθεσης», τόνισε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανάρτησή του.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Μαΐου 2023, 06:35



[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει