Στο Ουκρανικό Υπ.Εξ. θα κληθεί ο Ούγγρος πρεσβευτής για τις απαράδεκτες δηλώσεις του ‘Ορμπαν



Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023, 22:23

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τον πρεσβευτή της Ουγγαρίας για να διαμαρτυρηθεί για τις «εντελώς απαράδεκτες» δηλώσεις που έκανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ ‘Ορμπαν για την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κίεβο.

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί μια νέα επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών. Η Ουγγαρία έχει επικρίνει επανειλημμένα τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, λέγοντας ότι δεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν ουσιαστικά τη Μόσχα, ενώ κινδυνεύουν να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών ‘Ολεγκ Νικολένκο, σε μήνυμά του στο Facebook, δήλωσε ότι ο ‘Ορμπαν είπε σε δημοσιογράφους ότι η Ουκρανία είναι “ουδέτερη ζώνη” και τη συνέκρινε με το Αφγανιστάν.

«Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς απαράδεκτες. Η Βουδαπέστη συνεχίζει μια εσκεμμένη πορεία με στόχο να καταστρέψει τις ουγγρο-ουκρανικές σχέσεις», πρόσθεσε, επισημαίνοντας αμέσως μετά: 

«Ο Ούγγρος πρεσβευτής θα κληθεί στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών για μια ειλικρινή συζήτηση. Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να λάβουμε άλλα μέτρα ως απάντηση».

Ο ‘Ορμπαν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε κύρωση της ΕΕ εναντίον της Ρωσίας που πλήττει την πυρηνική ενέργεια. Η Ουγγαρία διαθέτει έναν πυρηνικό σταθμό ρωσικής κατασκευής, το οποίον σχεδιάζει να επεκτείνει.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023, 22:24



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει