Στόχος ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα δρομολογήσει τη νέα μεγάλη αγωνιστική Αριστερά



Ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα δρομολογήσει την ανάδυση της Νέας Μεγάλης Αγωνιστικής Αριστεράς, που σύντομα θα διεκδικήσει την εξουσία ώστε να την αποδώσει στην πλειοψηφία είναι ο στόχος του ΜέΡΑ 25-Συμμαχία για τη Ρήξη, όπως επισήμανε ο επικεφαλής του, Γιάνης Βαρουφάκης, στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

O κ. Βαρουφάκης ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στους αγώνες του εργατικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη, την Φεντερατσιόν, τον ματωμένο Μάη του 1936 για να επισημάνει ότι δεν είναι τυχαίο πως «η Μητσοτάκης ΑΕ έβγαλε το μεγαλύτερο μένος της εναντίον των αγωνιζόμενων φοιτητών και το έκτρωμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας ηττήθηκε στην πράξη από το φοιτητικό κίνημα της Θεσσαλονίκης».

Μίλησε ακόμη για τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην «Μαλαματίνα» και για την αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ και σε εκείνο το σημείο έπαιξε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του θρυλικού Ρότζερ Γούτερς να λέει στα ελληνικά “Κοράκια κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ»

Τόνισε ότι ο ίδιος σε αυτές τις εκλογές δεν θα έχοντας κάνει όσο μπόρεσε το καθήκον του στην αγωνιστική ιστορία της πόλης δεν θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά στην Πάτρα. Παρουσίασε τους υποψήφιους στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, καθώς και την Δέσποινα Χαραλαμπίδου και τον Χρήστο Λάσκο που είναι υποψήφιοι στου ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

«Σε αυτά τα πρόσωπα, στα ψηφοδέλτια του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη», αποτυπώνεται το μέγεθος και η σημασία του εγχειρήματός μας. Δεν είμαστε εδώ απλά για να μπούμε ενισχυμένοι στη Βουλή. Κάτι που, πιστέψτε με, είναι σίγουρο.Ε ίμαστε εδώ για να απορρίψουμε την ιδέα της ανάθεσης που ζητούν από τους ψηφοφόρους συστημικά κόμματα που κάποτε ήταν στην Αριστερά, όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντί για την αντιδραστική ανάθεση, εμείς αναδεικνύουμε το όραμα ενός ενιαίου μετώπου κινημάτων, οργανώσεων, κομμάτων που θα αποσπάσουν την εξουσία για να την αποδώσουν, για να την επιστρέψουν, σε εκείνους που δεν έχουν εξουσία πάνω στις ίδιες τους τις ζωές, με αποτέλεσμα να πέφτουν θύματα ολοένα και πιο στυγνής εκμετάλλευσης», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης

Είπε ότι το ΜέΡΑ25 αναβίωσε το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα και το έβαλε στη Βουλή. «Και τι δεν είπαν, και τι δεν έκαναν για να μην ξαναμπούμε στη Βουλή – για να σβήσει το κεράκι ελπίδας που άναψε το ΜέΡΑ25 στη Βουλή. Προέβλεπαν την εξαφάνισή μας. Δούλεψαν φιλότιμα για να προκαλέσουν αποστασίες στο εσωτερικό μας, οι οποίες τελικά μας έκαναν τεράστιο καλό καθώς μας βοήθησαν να ξεφορτωθούμε απολίτικους ανθρώπους που ήρθαν μαζί μας για τα αξιώματα – όχι για τους ανθρώπους», είπε.

«Σήμερα, εκείνοι που αυτό-αποκαλούνται «ιδιοκτήτες» της Ελλάδας καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που αποτελεί για την εξουσία τους το Ενωτικό Μέτωπό μας, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη. Ξέρουν ότι, αντίθετα, με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ενσωματώσει από καιρό, εμείς δεν θα ενσωματωθούμε ποτέ», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, το διακύβευμα την Κυριακή 21 Μάη είναι «πως, το μικρό κεράκι στο σκότος των μνημονίων που ξανάναψε το ΜέΡΑ25 πριν 4 χρόνια μπαίνοντας στη Βουλή να γίνει μετά από αυτές και τις επόμενες εκλογές λαμπάδα που θα απελευθερώσει το λαό μας από τον χειρότερο κατακτητή: την αποδοχή ότι σε τούτα δω τα χώματα δεν υπάρχει αξιοπρεπές μέλλον»

Επισήμανε ότι τα ΜΜΕ, τα οποία χαρακτήρισε Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης «τώρα που εξάντλησαν όλη τους την δαιμονοποίηση, όλα τα αποθέματα μαύρης προπαγάνδας για το «Δήμητρα», τις τράπεζες κι όλες τις ιερές αγελάδες των αρπακτικών», το μόνο που ρωτάνε «είναι αν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα για να φύγει ο κ. Μητσοτάκης. αν θα συμμετάσχουμε σε κάποιου είδους «προοδευτική» συγκυβέρνηση»

«Μάλλιασε η γλώσσα μας να τους λέμε ότι αν θέλαμε ένα υπουργείο σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν κρατάγαμε εκείνο που είχαμε;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι μια προοδευτική διακυβέρνηση πρέπει να έρθει σε ρήξη με την ολιγαρχία – αλλιώς είναι εξ ορισμού φιλο-ολιγαρχική.

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει: «Ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων.» Όχι κ. Τσίπρα: «Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη αυτοεξαιρέθηκε από την διανομή υπουργείων που οργανώνετε κ. Τσίπρα σε εκείνους που δέχονται να συγκυβερνήσουν ελέω της ολιγαρχίας με προοδευτικό προσωπείο» , υπογράμμισε.

Επισήμανε την ανάγκη ρήξης με το «σιδηρόφρακτο μνημονιακό τους πλαίσιο, που ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμούν να αμφισβητήσουν», σε διαφορετική περίπτωση «η Ελλάδα θα συνεχίσει να διώχνει τα παιδιά της, να πικραίνει τους μεγαλύτερους, να μετατρέπεται μέρα-με-τη-μέρα σ’ ένα απέραντο τουριστικό θέρετρο, σε παράδεισο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και real estate, με τους ανθρώπους της αποκλεισμένους από τις ομορφιές της να πληρώνουν χαράτσια για τα πάντα, αντιμέτωποι με το φρικτό δίλημμα είτε να επιλέξουν την μετανάστευση είτε μια ζωή ως υπηρέτες και διασκεδαστές πλουσίων ξένων»

Παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα των 100 ημερών το οποίο περιλαμβάνει:

-Ίδρυση δημόσιας εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων, του «Οδυσσέα», το οποίο θα αντικαταστήσει τον «Ηρακλή»

-Πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που δεν θα ξεπερνά κατά 5% το μέσο κόστος παραγωγής και διανομής του, «κάτι που συνιστά ντε φάκτο κατάργηση του «Χρηματιστήριου Ενέργειας».

-Κατάργηση του «αποικιακού», όπως το χαρακτήρισε, «Υπερταμείου» και μετατροπή της δημόσιας περιουσίας στην κεφαλαιακή βάση, των νέων «δίδυμων» δημόσιων τραπεζών – τη Νέα Αναπτυξιακή και τη Νέα Αγροτική Τράπεζα.

-Εφαρμογή σχεδίου ελάφρυνσης των μικρομεσαίων. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον ΦΠΑ, ο συντελεστής 24% θα κατέβει στο 15%, ο 13% στο 6%, τα βασικά είδη διαβίωσης στο 0%.

-Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας για όλους τους κλάδους και εισαγωγή συλλογικών συμβάσεων για κάθε κλάδο.

Κατάργηση άμεσα της Golden Visa και δραστικός περιορισμός του Airbnb και άλλων παρόμοιων πλατφορμών .

Σχεδιασμός παραγωγικής αναδιάρθρωσης και της Πράσινης Βιομηχανικής Επανάστασης της χώρας Ίδρυση νέων Αγροτικών Συνεταιρισμών

-Εισαγωγή θεσμικού πλαισίου για Νέες Συνεταιριστικές Αυτοδιαχειριζόμενες Μεταποιητικές Εταιρείες, στο πρότυπο της ΒΙΟΜΕ

-Διπλασιασμός των δαπανών για την δημόσια παιδεία και το ΕΣΥ εντός τετραετίας

-Νομοθέτηση του συστήματος «Δήμητρα» που «προστατεύει καταναλωτές και επιχειρήσεις από τα χαράτσια, έως και 2000 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, που προσφέρει σημαντικό τόκο σε καταθέτες υπό την μορφή φοροεκπτώσεων και φθηνότερο εσωτερικό δανεισμό στο κράτος μας, που μειώνει το κοινωνικό κόστος μιας τραπεζικής κρίσης, και αυξάνει τις άμυνες της κοινωνίας μας σε πιθανούς νέους εκβιασμούς της ΕΚΤ, της ναυαρχίδας της τρόικας».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη το πρόγραμμα είναι μετριοπαθές και λογικό. «Εμείς θα νομοθετήσουμε τα αυτονόητα, τα αναγκαία ώστε η Ελλάδα να γίνει βιώσιμη και η νεολαία μας να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές μέλλον στη χώρα της. Απλά, το μνημονιακό τόξο θα χαρακτηρίσει αυτά τα αυτονόητα ρήξη και με την ΕΚΤ σύμμαχο θα αρχίσουν τις απειλές. Να πως θα προκύψει η ρήξη. Επειδή εμείς δεν λαϊκίζουμε σας το λέμε ξεκάθαρα: Θέλει Αρετή, Τόλμη και Διάθεση για Ρήξη η Ελευθερία», είπε.

Σε αυτούς που λένε «βάλτε πλάτη να φύγει ο Μητσοτάκης κι όλα τα άλλα τα βρίσκουμε μετά», ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «για να ξεριζώσουμε πραγματικά την «Μητσοτάκης ΑΕ» πρέπει να ξεμπερδεύουμε με τους μετόχους της, τους ολιγάρχες που δεν τους πειράζει να μετονομάσουν την ΑΕ τους σε κάτι άλλο, που μια χαρά θα δέχονταν άλλον Διευθύνοντα Σύμβουλο – που δεν τους πειράζει διόλου ο διορισμός μιας κυβέρνησης με «προοδευτικό» προσωπείο εφόσον αυτή συνεχίσει την εφαρμογή των ολιγαρχικών πολιτικών των μετόχων της «Μητσοτάκης ΑΕ».

«Για να φύγει λοιπόν όχι μόνο ο Μητσοτάκης αλλά και ο Μητσοτακισμός απαιτείται ρήξη με το μνημονιακό τόξο, όχι εναλλαγή εντός του Μνημονιακού Τόξου. Για την ακρίβεια, η ενδομνημονιακή εναλλαγή που πρεσβεύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση της διαιώνισης του Μητσοτακισμού, με άλλο όνομα, στην μετά τον Μητσοτάκη εποχή», ανέφερε.



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει