Συλλαλητήριο του ΚΚΕ ενάντια στον ελλιμενισμό του αμερικανοΝΑΤΟϊκού αεροπλανοφόρου «G. W. Bush»



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023, 14:45

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπής Πειραιά του ΚΚΕ, στην πλατεία Κοραή, ενάντια στο ελλιμενισμό του αμερικανοΝΑΤΟϊκού αεροπλανοφόρου «G. W. Bush» στον Πειραιά.

Στο κάλεσμά της η ΤΕ Πειραιά σημειώνει:

«Σε μια περίοδο που ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα στρατόπεδα των ληστών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη μια, και της καπιταλιστικής Ρωσίας και Κίνας από την άλλη, κλιμακώνεται επικίνδυνα…η εμπλοκή της χώρας μας και του λιμανιού του Πειραιά στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς, καλά κρατεί!

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα της εμπλοκής αποτελεί η “επίσκεψη” του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ USS “G. W. Bush” στο λιμάνι του Πειραιά!

Εξέλιξη επικίνδυνη που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας. Γιατί καθιστά τη χώρα μας “θύτη” των ληστρικών πολέμων των ιμπεριαλιστών απέναντι σε άλλους λαούς, στο πλευρό του ΝΑΤΟ – ΕΕ και ΗΠΑ. Καθιστά τον λαό μας και την περιοχή μας πιθανό “θύμα” αφού μπορεί να μετατραπεί σε στόχο αντιποίνων.

Ενώ όσο μπλεκόμαστε πιο βαθιά “στο στόμα του λύκου”, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός και η νεολαία πληρώνει συνεχώς “το μάρμαρο” αυτής της εμπλοκής, με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που αφορούν τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, και όχι την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Την ώρα μάλιστα που ο λαός μας βλέπει να εξανεμίζεται το εισόδημά του, έρχεται αντιμέτωπος με την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, ζει “στο πετσί του” τις επιπτώσεις της πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ στην υγεία, την παιδεία κ.ά.

Απέναντι σε όλα αυτά το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία του Πειραιά σε μεγάλη κινητοποίηση και αγώνα ενάντια στην εμπλοκή τους χώρας και του λιμανιού σε σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Να παλέψει ενάντια στην μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε ναύσταθμο των ιμπεριαλιστών!

Σε καλεί να παλέψουμε για:

–Να σταματήσουν αμέσως η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς και η εμπλοκή της στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στην Ουκρανία.

–Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

–Καμία παραχώρηση του λιμανιού Πειραιά και των υποδομών του για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς».

Δείτε φωτογραφίες:

 



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει