Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν σήμερα στο Μαξίμου

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023, 06:51

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπλίνκεν σήμερα στο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 19:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Νωρίτερα, στις 18:00 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: «4 χρόνια έργο για την Παιδεία – Αλλαγή στην πράξη», στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα όπου θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο  Άντονι Μπλίνκεν μετέβη χθες στην Τουρκία για να δείξει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ και ανακοίνωσε τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων επιπρόσθετης βοήθειας προς τους πληγέντες από τον σεισμό που προκάλεσε σχεδόν 45.000 θανάτους στη χώρα και τη γειτονική Συρία. «Προσθέτουμε 100 εκατομμύρια δολάρια για να έλθουν και να βοηθήσουν εκείνους που έχουν απεγνωσμένα ανάγκη», είπε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Χθες το  απόγευμα οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν το τέλος των ερευνών εκτός από δύο επαρχίες όπου οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες παραμένουν ισχνές: στη Καχραμανμαράς, όπου ήταν το επίκεντρο, και στη Χατάι, όπου ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μπόρεσε να διαπιστώσει την έκταση της καταστροφής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν από την επομένη του σεισμού πολλές ομάδες έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία, περίπου 200 άτομα, και αποδέσμευσαν μια πρώτη δόση 85 εκατομμυρίων δολαρίων ως ανθρωπιστική βοήθεια.

Διέθεσαν επίσης ελικόπτερα Μπλακ Χοκ και Σινούκ για τη μεταφορά προμηθειών. Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση για διεθνή βοήθεια προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την Τουρκία.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023, 09:01

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει