Συνελήφθη Γερμανός για διαβίβαση απόρρητων πληροφοριών στη Ρωσία



Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, 12:33

Γερμανός πολίτης συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μονάχου ως ύποπτος για προδοσία καθώς κατηγορείται ότι συνωμότησε με υπάλληλο της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών για να διαβιβάσει απόρρητες πληροφορίες στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα (26/1) η γενική εισαγγελία.

Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε ως Αρτούρ Ε., συνελήφθη την Κυριακή κατά την άφιξή του στη Γερμανία από τις ΗΠΑ, αναφέρει η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Αυτός καταγγέλθηκε ότι ήταν συνεργάτης του Κάρστεν Λ., εργαζομένου στη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND, ο οποίος συνελήφθη τον Δεκέμβριο ως ύποπτος για τη διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό της Ρωσίας.

Ο Αρτούρ Ε., ο οποίος δεν είναι υπάλληλος γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, πιστεύεται ότι διαβίβασε πληροφορίες στην ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, τις οποίες είχε εξασφαλίσει από τον Κάρστεν Λ., σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί ήδη για τον Αρτούρ Ε., ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Γερμανίας τη Δευτέρα και προφυλακίστηκε, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Η έρευνα διεξήχθη σε στενή συνεργασία με την BND και το FBI των ΗΠΑ, κατέληγε η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της.

Οι γερμανικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για αυξημένη πιθανότητα διενέργειας κατασκοπείας από τη Ρωσία, δεδομένης της αντιπαράθεσης του Κρεμλίνου με τη Δύση για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, 13:00



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει