Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο Ταραμπέλα

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, 12:55

Qatargate: Συνελήφθη στις Βρυξέλλες ο Ταραμπέλα

Στη σύλληψη του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα προχώρησε η ομοσπονδιακή αστυνομία Βελγίου νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με φερόμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο εκπρόσωπος της βελγικής εισαγγελίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη του πολιτικού. Ο δικηγόρος του Ταραμπέλα, Μαξίμ Τόλερ, δήλωσε στο Politico ότι ο πελάτης του δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ενώπιον του ανακριτή. Αρχικά, τον Ταραμπέλα θα ανακρίνουν εκπρόσωποι της αστυνομίας και, σύμφωνα με τη Le Soir, αν κριθεί αναγκαίο θα εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Στις 2 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε άρει την κοινοβουλευτική ασυλία του Ταραμπέλα, επιτρέποντας έτσι στα δικαστήρια να προχωρήσουν στην ακρόασή του, ή ακόμη και, αν χρειαστεί, να τον θέσουν υπό αστυνομική κράτηση. Ο Ταραμπέλα πάντοτε αρνούνταν ότι έκανε κάτι παράνομο.

Η Ντελφίν Κολάρντ, αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε στο Politico: «Δεν σχολιάζουμε ποτέ τις εν εξελίξει δικαστικές διαδικασίες. Το Κοινοβούλιο συνεργάζεται πάντα πλήρως με τις αρχές».

Σύμφωνα με εκθέσεις του κοινοβουλίου, οι παραβιάσεις του βελγικού νόμου από τους Ταραμπέλα και Κοτσολίνο θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τις κατηγορίες της διαφθοράς, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Βέλγος ανακριτής που ηγείται της υπόθεσης απελευθέρωσε από τη φυλακή έναν από τους τέσσερις αρχικούς κρατούμενους της υπόθεσης, τον Νικολό Φιγκά-Ταλαμάνκα — γενικό γραμματέα του «No Peace Without Justice», μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που συνδέεται με το σκάνδαλο διαφθοράς.

Οι άλλοι τρεις ύποπτοι, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της Φραντσέσκο Γκιόργκι και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή. Τον Ιανουάριο, ο Παντσέρι έκλεισε μια συμφωνία για συνεργασία με τους ανακριτές. Τόσο ο Ταραμπέλα όσο και ο Κοτσολίνο αρνούνται οποιαδήποτε αδικοπραγία.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, 13:32

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει