Συνελήφθη 17χρονος για τον ξυλοδαρμό Βαρουφάκη στα Εξάρχεια -Στα ίχνη και άλλων η ΕΛ.ΑΣ.



Στην πρώτη σύλληψη για την επίθεση σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ βρίσκεται στα ίχνη και άλλων δραστών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση Βαρουφάκη φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί τρεις νεαροί, που έχουν απασχολήσει με προσαγωγές και συλλήψεις σε επεισοδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς. Ο ένας εξ αυτών, συνελήφθη και είναι 17 ετών, κάτοικος Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στελέχη της κρατικής που ερευνούν την υπόθεση, αξιοποιούν υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, αλλά και το επίμαχο βίντεο από το εστιατόριο.

Η ομάδα των δραστών αποτελουνταν περίπου από 6-7 άτομα, ενώ τουλάχιστον δύο από αυτούς μπήκαν στο μαγαζί και πήγαν προς το μέρος του .

Εκείνος φέρεται να σηκώθηκε όρθιος λεγοντας τους να πάνε έξω να μιλήσουν για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση στο χώρο.

Όταν βγήκε έξω, εκεί βρίσκονταν τα υπόλοιπα άτομα τα οποία του επιτέθηκαν χτυπώντας τον αρχικά στο πρόσωπο , τον έριξαν κάτω καταφέρνοντας του και άλλα χτυπήματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: ΣΕ πλήρη εξέλιξη η έρευνα

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως οι «έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», με τη δικογραφία που σχηματίζεται να αφορά «στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Αναλυτικά: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια.

Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή το βράδυ έξω από γνωστό εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια,

Προκειται για το ίδιο μαγαζί που ο κ Βαρουφάκης είχε δεχθεί επίθεση, πριν απο περίπου 8 χρόνια, τον Απρίλιο του 2015.

Μια ομάδα ατόμων, αρχικά του επιτέθηκε φραστικά ενώ στη συνέχεια περίπου τέσσερα άτομα πρωταγωνίστησαν στον ξυλοδαρμό του , τον οποίο τουλάχιστον ενας από αυτούς φέρεται να τον κατεγραφε με το κινητό του.

Κλιμάκιο της κρατικής ασφάλειας, έσπευσε άμεσα χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχε μεταβεί περίπου στις 10 το βράδυ, ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, Δανάη Στράτου, με αιμορραγία στη μύτη».



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει