Συνεργασία της οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ με τον πολιτιστικό σύλλογο΄Η Σκιάθος΄

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε μια πολύ σημαντική συνεργασία για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων, προχώρησε ο πολιτιστικός σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, με την κοινωφελή μη-κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Η οργάνωση, ανταποκρίθηκε θετικά, στο σχετικό αίτημα του συλλόγου, με θέμα την ένταξη της Σκιάθου, στις περιοχές δράσεις της, και συγκεκριμένα για τα προγράμματα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» και «Στηρί-ζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους» που σκοπό έχουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και άπορων συμπολιτών μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η συνεργασία με δημόσια δομή υγείας, την οποία εξασφάλισε ο συλλόγος με τη συναίνεση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στις 3 Μαρτίου 2016.

Η ελληνική κοινωφελής, μη-κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την ανιδιοτελή και άνευ ανταλλάγματος προσφορά ιατρικής/ανθρωπιστικής βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες και άτομα που έχουν ανάγκη σε οποιοδήποτε σημείο της γης.

Τα έτη 2010, 2011 & 2012 πραγματοποιήθηκαν τρείς ιατρικές και ανθρωπιστικές αποστολές στην Αιθιοπία, όπου Έλληνες εθελοντές, γιατροί και νοσηλευτές, προσέφεραν ιατρική περίθαλψη σε παιδιά και ενήλικες. Το 2012, στα πλαίσια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της στην Ελλάδα με κύριο σκοπό την ιατρική αρωγή συμπολιτών μας για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Το πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» έχει στόχο την εμβολιαστική κάλυψη παιδιών ανασφάλιστων Ελλήνων και μεταναστών, αναλαμβάνοντας τον πλήρη εμβολιασμό κάθε παιδιού βάσει του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών μέσω διμηνιαίων δράσεων. Η οργάνωση συμβάλλει με την συμμετοχή εθελοντών και την προσφορά των εμβολίων έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων, με κοινωνικές υπηρεσίες 25 Δήμων σε 6 Nομούς, 12 μη κυβερνητικές οργανώσεις και το τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Παναγιώτη & Αγλαίας Κυριακού».

Από την έναρξη του προγράμματος (Ιούλιος 2012) έως και τον Ιανουάριο 2016, κατά τη διάρκεια των 241 δράσεων που πραγματοποιήθηκαν έχουν ενταχθεί συνολικά στο πρόγραμμα 4.079 παιδιά, τα οποία έχουν εμβολιαστεί με 12.966 πολυδύναμα εμβόλια που τα προστατεύουν από 28.403 ασθένειες. Παράλληλα, τον Φεβρουάριο 2013 ξεκίνησε το πρόγραμμα «Στηρί-ζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους», με στόχο την οικονομική κάλυψη ιατρικών και φαρμακευτικών αναγκών (επίσκεψη σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ιατρικές εξετάσεις, ιατρικές επεμβάσεις, τοκετοί, κάλυψη φαρμακευτικής αγωγής/φαρμακευτικού υλικού, ορθοπεδικών ειδών και ιατρικού εξοπλισμού) παιδιών και ενηλίκων που είναι ανασφάλιστοι ή/και οικονομικά αδύναμοι. Η οργάνωση λαμβάνει ιατροφαρμακευτικά αιτήματα από το δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων που έχει αναπτύξει με 17 Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων σε 3 Νομούς, 28 κοινωφελείς οργανώσεις και κοινωνικές υπηρεσίες 5 Δημόσιων Νοσοκομείων. Από την έναρξη του προγράμματος μέχρι και τον Ιανουάριο 2016 , η οργάνωση υλοποίησε 368 αιτήματα.

Ο πολιτιστικός σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, ευχαριστεί θερμά την κυρία Δούση-Αναγνωστοπούλου Υπατία, εκπρόσωπο της οργάνωσης Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τα μέλη της οργάνωσης, για την ανταπόκριση και προσβλέπει σε μία αποτελεσματική συνεργασία. Τέλος ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κύριο Νέστορα Αντωνίου, Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του συλλόγου, εγκρίνοντας τη συνεργασία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει