Συνεχίζει το ταξίδι της η Itchy Boots στη Μαυριτανία

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, 18:30

Συνεχίζει το ταξίδι της η Itchy Boots στη Μαυριτανία

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Αυτήν τη στιγμή, η Itchy Boots βρίσκεται στη Μαυριτανία και περνάει μέσα από την έρημο για να δει το Richat (επίσης αποκαλούμενο το Μάτι της Αφρικής) από κοντά.

Το αρχικό της σχέδιο, όπως ανέφερε πριν από μερικά επεισόδια, ήταν να μεταφέρει όλα τα καύσιμα που θα χρειαζόταν στη μοτοσυκλέτα της, μαζί με όλο το νερό και τον κανονικό εξοπλισμό της. Αφού έκανε όλα τα μαθηματικά, διαπίστωσε ότι θα χρειαζόταν περίπου 40 λίτρα καυσίμου και 20 λίτρα νερό—το οποίο είναι πολύ επιπλέον βάρος για να μεταφέρει. Ευτυχώς, η Noraly συνεργάστηκε με τον Ahmed, η δουλειά του οποίου αφορά τον τουρισμό στη Μαυριτανία. Είναι ένας ντόπιος που γνωρίζει την περιοχή σαν την παλάμη του και έχει επίσης ένα φορτηγό και ήταν πρόθυμος να βοηθήσει να μεταφέρει όλα αυτά τα επιπλέον εφόδια.

Μέχρι στιγμής, το ζευγάρι διέσχιζε την έρημο στη Μαυριτανία για μερικές μέρες, κατασκήνωνε τη νύχτα και μετά συνέχιζε το ταξίδι νωρίς το πρωί, πριν πιάσουν οι μεγάλες ζέστες. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, λέει η Noraly, η άμμος γίνεται πιο μαλακή και πιο δύσκολη στην οδήγηση. 

Η Noraly και ο Ahmed μπορούν να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό Αγγλικών, Γαλλικών και Αραβικών (η Noraly μαθαίνει σιγά σιγά κάποια Αραβικά όσο προχωρά το ταξίδι της) και η βοήθειά του έχει αποδειχθεί ανεκτίμητη μέχρι στιγμής για την εύρεση των καλύτερων «μονοπατιών» μέσα από την έρημο. Η οδήγηση μαζί με ένα φορτηγό είναι μια πρόσθετη πρόκληση, καθώς η ίδια χρειάζεται να ανεβάζει ταχύτητα για να διατηρήσει την ορμή ώστε να περάσει μέσα από την άμμο και να ανέβει στις ανηφόρες. Το φορτηγό, αντίθετα, δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να πάει τόσο γρήγορα για να φτάσει στο ίδιο μέρος.


Αυτή τη στιγμή, η Norally πλησιάζει στο Richat, το μάτι της Αφρικής, την χαμένη Ατλαντίδα για κάποιους, αλλά σίγουρα είναι μια εντυπωσιακή γεωλογική δομή. Θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο βίντεο για να δούμε την Itchy Boots να φτάνει εκεί, καθώς σε τέτοια ταξίδια το χρονοδιάγραμμα που θέτει κανείς, πολύ σπάνια τηρείται. 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, 18:30

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει