Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, 08:34

Πτώση Phantom: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου

Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Σμηναγού (Ι) Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4E, από θαλάσσης, αέρος αλλά και ξηράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, χθες το μεσημέρι δόθηκε εντολή για συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος στις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, δυνάμεις της Π.Υ. Πύργου, του Π.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας και του Π.Κ. Κρεστένων, συνεπικουρούμενες από ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ (Πάτρα) έχουν χωριστεί σε τομείς και κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου ή και αντικειμένων του αεροσκάφους σε όλη την ακτογραμμή από το Κατάκολο μέχρι το Γιαννιτσοχώρι, όπου είναι και το τελευταίο χωριό της Ηλείας.

Σύμφωνα με ενημέρωση του zougla.gr από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, από χθες συμμετέχουν στις έρευνες και δυνάμεις της Αστυνομίας στην ίδια περιοχή με την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σημειώνεται πως στις έρευνες συμμετέχουν τρία ελικόπτερα, πλωτά σκάφη, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Πολεμικής Aεροπορίας, αλλά και ένα υποβρύχιο drone με δυνατότητα έρευνας σε βάθος έως και 100 μέτρων, καθώς η θαλάσσια περιοχή που έχει επισημανθεί ως πιθανή για την εξεύρεση του ελικοπτέρου εκτείνεται σε 8 ναυτικά μίλια, ανοιχτά του Κατακόλου.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023, 08:38

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει