Ταϊλάνδη: Καύσωνας σαρώνει τη χώρα

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Απριλίου 2023, 06:17

Ταϊλάνδη: Καύσωνας σαρώνει τη χώρα - Προειδοποιήσεις των αρχών

Να αποφύγουν τις μετακινήσεις και την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους προειδοποίησαν τους κατοίκους της Ταϊλάνδης, οι αρχές καθώς επικρατούν συνθήκες καύσωνα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Μέρη της Ασίας αναφέρουν ακραία ζέστη αυτό το μήνα, με θερμοκρασίες ρεκόρ να παρατηρούνται σε ορισμένες χώρες. Στο Μπαγκλαντές και σε μέρη της Ινδίας, η υπερβολική ζέστη οδηγεί σε αύξηση της ζήτησης ενέργειας, προκαλώντας διακοπές ρεύματος και ελλείψεις για εκατομμύρια ανθρώπους.

Στην Μπανγκόκ, η θερμοκρασία έφτασε τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ ο δείκτης θερμότητας – ο οποίος περιλαμβάνει τη σχετική υγρασία και μετρά την αίσθηση της θερμοκρασίας – έφτασε στο ρεκόρ των 54 C, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να αποφεύγουν τις υπαίθριες δραστηριότητες και να είναι προσεκτικοί για τον κίνδυνο θερμοπληξίας.

Η πρόσφατη ακραία ζέστη έχει σπάσει τα ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, με τη χώρα να καταναλώνει περισσότερα από 39.000 μεγαβάτ στις 6 Απριλίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 32.000 μεγαβάτ τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το φαινόμενο του ακραίου καιρού προκαλείται προκαλείται από την κλιματική αλλαγή.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Απριλίου 2023, 06:17

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει