Τα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, 18:28

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Τα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία

Αύριο Πέμπτη (25/5) και ώρα 16:00 μ.μ. αναμένεται η ορκωμοσία του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά ενώ στην συνέχεια προβλέπεται η συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης, η ορκωμοσία της οποίας εκτιμάται ότι θα γίνει την Παρασκευή (26/5).

Όσον αφορά τα επικρατέστερα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα βασικά υπουργεία, στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να τεθεί επικεφαλής η Αναστασία Κοτανίδου, η οποία είναι αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας -Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα τον πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται ότι θα αναλάβει ο Χαράλαμπος Λαλούσης, που είναι πρώην Αρχηγός του ΓΕΣ.

Όσον αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τρία είναι τα ονόματα που ακούγονται: Αυτό του πρέσβη Παύλου  Αποστολίδη, του πρέσβη Δημήτρη Παρασκευόπουλου αλλά και του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγού εν αποστρατεία, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Επιπλέον επικρατέστερος για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας είναι ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος είναι πτέραρχος.

Στο υπουργείο Εσωτερικών θα παραμείνει η νυν υπηρεσιακή υπουργός, Καλλιόπη Σπανού, η οποία στο παρελθόν έχει θητεύσει στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023, 18:29

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει