Τι να κάνετε όταν έχετε μόνο 15 λεπτά στη διάθεσή σας

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, 07:07

Νιώθετε πως δεν περισσεύει χρόνος για άσκηση; Οι υποχρεώσεις κρατάνε πίσω την προπονητική σας ρουτίνα και καταλήγετε σε αδράνεια; Η άθληση αποδεδειγμένα δεν είναι απαραίτητο να διαρκεί πολύ ώστε να είναι αποδοτική.

15 λεπτά άσκησης την ημέρα είναι αρκετά για να δείτε ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα μα και στη συνολική σας υγεία, σύμφωνα με μελέτες.

Τι να προτιμήσετε να κάνετε σε μια 15λεπτη προπόνηση

Σχοινάκι

Μία από τις πιο πρακτικές, απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις στο σπίτι είναι το σχοινάκι. Αποτελεί μια εξαιρετική αερόβια και cardio προπονητική ρουτίνα που ενισχύει τους πνεύμονες, ενδυναμώνει τον πυρήνα, τονώνει τις γάμπες και έχει θεαματικά αποτελέσματα στη συνολική μας σωματική αντοχή.

Μπορείτε να κάνετε σχοινάκι ακολουθώντας παράλληλα ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής για ενίσχυση του μεταβολισμού και γρήγορη απώλεια βάρους.

Με το σχοινάκι, ενδυναμώνετε τα πόδια, τους γλουτούς, τους ώμους, την κοιλιά και τα χέρια σας ενώ παράλληλα καίτε 10 θερμίδες ανά λεπτό, δηλαδή συνολικά 200 θερμίδες σε μόλις 15 λεπτά.

Διαλειμματική προπόνηση

Στη διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, τα σύντομα διαστήματα ανάπαυσης εναλλάσσονται με γρήγορες «εκρήξεις» άσκησης.

Όταν έχετε μόνο 10 με 15 λεπτά στη διάθεσή σας, αυτή η προπόνηση είναι ιδανική.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η διαλειμματική προπόνηση είναι άκρως αποτελεσματική για κάψιμο λίπους. Επίσης, έχει αποδειχθεί πως το σώμα σας συνεχίζει να καίει θερμίδες ακόμη και μετά τη λήξη της συγκεκριμένης προπόνησης.

Περπάτημα

Ακόμη κι αν δε μπορείτε να αθληθείτε έντονα για 15 λεπτά, απλά… πηγαίνετε μια βόλτα.

Η σωματική και ψυχική σας υγεία μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά κάνοντας σύντομους καθημερινούς, χαλαρούς ή μη, περιπάτους.

Ποδηλασία

Μια εξαιρετική καρδιαγγειακή δραστηριότητα είναι αδιαμφισβήτητα η ποδηλασία.

Δεδομένου ότι είναι μια προπόνηση τόσο υψηλής έντασης, όσο και χαμηλής πρόσκρουσης, μπορούμε να την κάνουμε όπως θέλουμε, πιο χαλαρά, πιο έντονα ή και εναλλάξ.

Η ποδηλασία για 15 λεπτά κάθε μέρα έχει συνδεθεί σύμφωνα με μελέτες με τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς ενώ παράλληλα μπορείτε να κάψετε 150 με 225 θερμίδες. Επιπλέον, βοηθά στην ανάπτυξη των μυών του κάτω και του άνω μέρους του σώματος.

Δοκιμάστε «supersets»

Η εκτέλεση δύο διαφορετικών ασκήσεων εναλλάξ, κάνοντας δηλαδή τη μία μετά την άλλη, είναι γνωστή ως «superset».

Ο συνδυασμός δύο ασκήσεων που στοχεύουν σε ξεχωριστές μυϊκές ομάδες κάνει την προπόνησή σας πιο «ελκυστική» και σας επιτρέπει να «δεσμεύσετε» τη μία μυϊκή περιοχή ενώ «αναρρώνετε» από την άλλη.

Οι σύνθετες ασκήσεις που στοχεύουν σε πολλαπλές μυϊκές ομάδες είναι καλό να συνδυάζονται. Τα squats και οι πρέσες ώμων είναι δύο παραδείγματα συνδυασμών.

*Μην ξεχνάτε:

Για να παραμείνετε σε φόρμα, δεν χρειάζεται όπως διαπιστώνετε να περάσετε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο.

Η ενεργή άσκηση ακόμη και για 15 λεπτά την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει σε σχέση με την καλή φυσική σας κατάσταση.

Η άσκηση οποιουδήποτε είδους και για έστω μικρό χρονικό διάστημα είναι άλλωστε καλύτερη από… καμία.

Πηγή: govastiletto.gr

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει