Τουλάχιστον 15 νεκροί και 20 τραυματίες από κατολισθήσεις



Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023, 04:01

Σειρά κατολισθήσεων στη νότια περιφέρεια Αρεκίπα του Περού την Δευτέρα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 15 ανθρώπους, ενώ δύο ακόμη αγνοούνται και 20 τραυματίστηκαν, κατά τον αρχικό απολογισμό των αρχών, που τόνισαν ότι οι πληγέντες είναι χιλιάδες.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μέχρι τώρα ανέρχεται σε 15», τόνισε το εθνικό ινστιτούτο πολιτικής προστασίας στην Αρεκίπα, περιοχή που σάρωσαν κατολισθήσεις λάσπης και βράχων την Κυριακή, έπειτα από καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε μέσω Twitter πως έστειλε στην περιοχή ελικόπτερα, σκηνές, δεξαμενές νερού, αμμόσακους και προσωπικό ειδικευμένο στην αντιμετώπιση καταστροφών.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε εν μέσω της πολιτικής κρίσης που παραλύει τους τελευταίους δυο μήνες το Περού, με επίκεντρο νότιες περιοχές των Άνδεων, μετά την παύση από το Κογκρέσο, τη σύλληψη και την προφυλάκιση του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο την 7η Δεκεμβρίου. Στις μαζικές κινητοποιήσεις και τις ταραχές που ακολούθησαν έχουν σκοτωθεί δεκάδες άνθρωποι κι έχουν τραυματιστεί χιλιάδες.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023, 04:01



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει