Το Ισραήλ εξέφρασε στον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ την ανάγκη να συνεργασθούν κατά του Ιράν



Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023, 20:00

Το Ισραήλ υποδέχθηκε σήμερα τον κορυφαίο αξιωματικό του αμερικανικού στρατού, τον στρατηγό Μαρκ Μίλι, για συνομιλίες, οι οποίες όπως είπε, περιλάμβαναν την ανάγκη συνεργασίας για να μην αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα.

Ο Μίλι πραγματοποίησε την αιφνιδιαστική επίσκεψη πριν από την επίσκεψη του επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν στο Ισραήλ, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης τη γειτονική Αίγυπτο και την Ιορδανία, αραβικά κράτη που πρόσκεινται στις ΗΠΑ και έχουν επιρροή στις ισραηλινο-παλαιστινιακές υποθέσεις.

«Απαιτείται συνεχής συνεργασία προκειμένου να εμποδίσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο», ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ στον επικεφαλής του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού Μάρκ Μίλι.

Οι δυτικές δυνάμεις, εν μέσω των μακροχρόνιων διαπραγματεύσεων με τις μεγάλες δυνάμεις για την ανανέωση της πυρηνικής συμφωνία του 2015, λένε ότι το Ιράν έχει σημειώσει πρόοδο με τις τεχνολογίες που μπορούν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μιας πυρηνικής βόμβας. Η Τεχεράνη αρνείται ότι έχει τέτοιους είδους σχέδιο.

Ο εκπρόσωπος του Μίλι, συνταγματάρχης Ντέιβ Μπάτλερ, δήλωσε ότι ο στρατηγός και οι οικοδεσπότες του «θα ασχοληθούν με τις πολλές προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει το Ισραήλ και η περιοχή της Μέσης Ανατολής», αλλά δεν προέβη σε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την ατζέντα των συνομιλιών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023, 20:00



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει