Το ισχυρό ΚΚΕ είναι το μέτρο της δύναμης που θα έχει ο λαός μετά τις εκλογές

[ad_1]

Την ισχυροποίηση του ΚΚΕ ζήτησε κατά την ομιλία του ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας απόψε από τα Ιωάννινα, υπογραμμίζοντας πως στις εκλογές, δεν θα κριθεί κυρίως η πολιτική και ο χαρακτήρας της επόμενης κυβέρνησης, αλλά η δύναμη του λαού.

«Στις εκλογές της 21ης Μάη, μπορεί να γίνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά, να ενισχυθεί όσο πιο πολύ γίνεται το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η αισιοδοξία, η ελπίδα – και το πιο σημαντικό, να ανοίξουμε τον δικό μας δρόμο, το δρόμο της ανατροπής» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ έστρεψε τα βέλη του και στις πολιτικές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε πως το δίλημμα περί σταθερότητας και ακυβερνησίας είναι ψεύτικο, εκβιαστικό, και έχει ως στόχο τον εγκλωβισμό του λαού. Ειδικότερα τόνισε:

«Έχουμε από την αρχή ξεκαθαρίσει το δίλημμα περί σταθερότητας, δήθεν ακυβερνησίας που θέτουν η κυβέρνηση της ΝΔ και – με παραλλαγές – και οι άλλες δυνάμεις στον λαό, είναι εκβιαστικό και ψεύτικο. Γιατί η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, ακριβώς επειδή συμφωνούν στη βασική γραμμή πλεύσης, μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, ίσως μαζί και με άλλους πρόθυμους – και είναι δεδομένο ότι θα το κάνουν.

Και αν δεν το κάνουν στις 22 Μαΐου, δεν είναι γιατί δυσκολεύονται, είναι γιατί θέλουν να εκβιάσουν, να κλέψουν με κάθε τρόπο την ψήφο του λαού ξανά.

Βέβαια, όσο περνούν οι μέρες οι εκβιασμοί κλιμακώνονται. Ήταν αναμενόμενο, το περιμέναμε να συμβεί. Παίζουν τα ρέστα τους για να εγκλωβίσουν τον λαό. Να αποσπάσουν τη στήριξή του σε μια πολιτική, που την επόμενη μέρα θα επιτεθεί στο εισόδημά του, στα δικαιώματα, στη ζωή του.

Παίζουν όλοι τα ρέστα τους, γιατί ξέρουν ότι το κύρος του ΚΚΕ στον λαό είναι ανεβασμένο. Ότι είναι πολύ περισσότεροι από ό,τι στο παρελθόν, οι άνθρωποι που «ψάχνονται», που δεν τους πάει το χέρι να ψηφίσουν κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια και μας έφεραν ως εδώ και που μας λένε ‘μόνο εσείς μένετε σταθεροί, παλεύετε διαρκώς για όλους μας’».

Aναφερόμενος στα σενάρια των συνεργασιών την επομένη των εκλογών, είπε χαρακτηριστικά, πως έχει «κολλήσει η βελόνα» στο ποιος θα κυβερνήσει με ποιον, και υπογράμμισε πως «είναι δύσκολο να κρυφτούν αυτά που έρχονται την επόμενη μέρα, που θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, ανεξάρτητα από το χρώμα της κυβέρνησης που θα συγκροτηθεί τελικά».  

 

«Γι’ αυτό η ΝΔ θυμήθηκε μέχρι και τις κλειστές τράπεζες του 2015, μπας και ξεχάσουμε ότι τώρα έχουμε 2023 και οι ανοιχτές τράπεζες κλείνουν σπίτια.

Γι’ αυτό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκνευρίζεται και οδηγείται στην αμετροέπεια. Έφτασε στο σημείο να μιλάει για ευθύνες του ΚΚΕ, επειδή λέει, δεν ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα κυβερνήσει. Και αν δεν του δώσουμε, λέει, τους βουλευτές που θα του λείπουν για να κυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ, ανοίγουμε τον δρόμο στον Μητσοτάκη. Ήμαρτον πια, τι άλλο θα ακούσουμε από δαύτους. Αλλά, αυτοί είναι! Τέτοια φιντάνια ήταν από πάντα…

Αλήθεια, είναι δυνατόν να μην ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα κυβερνήσει; Αφού εμείς θα είμαστε αυτοί που θα βρεθούμε απέναντί του, μαζί με το λαό για να αποτρέψουμε τα αντιλαϊκά τους μέτρα».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στηλίτευσε τις πολιτικές για την Υγεία, επί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «προχώρησε και προχωράει η εμπορευματοποίηση και των ίδιων των δημόσιων νοσοκομείων και η λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια», ενώ παράλληλα «ο ιδιωτικός τομέας μέρα με τη μέρα, γιγαντώνεται και κονομάει από τον ανθρώπινο πόνο, την ώρα που αποδείχθηκε περίτρανα ότι η Υγεία πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα για όλους και όχι εμπόρευμα και προνόμιο για όποιον έχει δυνατότητα να πληρώσει».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, έκανε λόγο για νέα «Τέμπη» αναφορικά με την υγεία του λαού, για τα οποία δεν μιλάει κανείς παρά μόνο το ΚΚΕ και επισήμανε:

«Οι συγκλίσεις στην Υγεία δεν έχουν τελειωμό. Ας δούμε το θέμα των υγειονομικών, των ‘ηρώων» όπως υποκριτικά τους αποκαλούσαν στην πανδημία τα αστικά κόμματα. Όλοι μαζί, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ γενίκευσαν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στις μονάδες υγείας, λεηλάτησαν τους μισθούς τους, τους οδήγησαν στην επαγγελματική εξουθένωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα ψήφισε νόμο, που καταργεί το σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, κατ’ εντολή της ΕΕ.

Κι εδώ, έχουμε πρόσφατο νέο επεισόδιο στο σήριαλ των κοινών τους προγραμμάτων. Πρόσφατα, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε από την Κω την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και ιδιωτών γιατρών στις νησιωτικές περιοχές «όταν υπάρχει ανάγκη», αντί να πουν ότι θα κάνουν προσλήψεις γιατρών στο Δημόσιο. Δηλαδή, είπε αυτό ακριβώς που νομοθέτησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγους μήνες πριν, και με το οποίο διαφώνησε το σύνολο της ιατρικής κοινότητας της χώρας, από σωματεία εργαζομένων, ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών μέχρι και Ιατρικούς Συλλόγους».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε για ακόμη μία φορά, πως μόνο η δύναμη του ΚΚΕ, είναι το μέτρο της δύναμης που θα έχει ο λαός μετά τις εκλογές και τόνισε: «Ο λαός των Ιωαννίνων έχει κάθε συμφέρον να εκλέξει για πρώτη φορά μετά από χρόνια κομμουνιστή βουλευτή».

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει