Το λάθος που οδήγησε στη σύλληψή της



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, 21:38

Η βελγική «Le Soir» αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους οι αρχές του Βελγίου προχώρησαν στη σύλληψή της Εύας Καϊλή για την υπόθεση χρηματισμού και διαφθοράς «Qatargate».

Ειδικότερα, δημοσιογράφος που συμμετείχε στην έρευνα της εφημερίδας, σε συνεργασία με την ιταλική «La Reppublica», ανέφερε ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη, καθώς το άσυλο στο Βέλγιο είναι ισχυρό, αν δεν είχε δώσει τη βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της, Αλέξανδρο.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος αποκάλυψε, ακόμη, ότι η κυρία Καϊλή βρέθηκε στο δίκτυο που είχε χτίσει ο Παντσέρι, λόγω του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος εκείνη την περίοδο εργαζόταν για τον Ιταλό ευρωβουλευτή.

Όπως σημείωσε, η αξία της Εύας Καϊλή ήταν μεγάλη για τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, καθώς την εκμεταλλεύτηκε, επειδή αποτελούσε ένα ισχυρό πρόσωπο, το οποίο ήταν πολύ χρήσιμο για τη «δουλειά» του, κοινώς να ασκεί επιρροή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κατάρ και το Μαρόκο.  Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οι ανεπίσημες έρευνες για το Qatar Gate είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο και όχι τον Δεκέμβριο, όπου και άρχισαν να σημειώνονται τα μπαράζ συλλήψεων στις Βρυξέλλες. 

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2023, 21:38



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει