Το νέο βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 09:18

«Η νοσταλγία κι εγώ»: Το νέο βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αρμός», το νέο βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη με τίτλο «Η νοσταλγία κι εγώ».

Ένα βιβλίο-τοιχογραφία από πρόσωπα και κρυφές ζωές, περιστατικά για δύσκολες σχέσεις και μοναξιές, διαλόγους και μονολόγους, μνήμες και φαντασιώσεις, αναζητώντας μια λύτρωση στον εμφύλιο πόλεμο με το σώμα και την ψυχή μας.

Τι εναγωνίως γυρεύει ο άνθρωπος πιο πολύ;

Να αγαπηθεί ή να αγαπήσει; Σε βαθμό μίσους καμιά φορά.

Να κατακτήσει ή να υποταχτεί; Να προοδεύει ή να αυτοκαταστρέφεται; Να θυμάται ή να ξεχνά;

Τι προσπαθεί διαρκώς; Να καθαρίσει το πρόσωπό του ή να υφάνει τη μάσκα του; Toν εαυτό του τον αγαπά ή τον λατρεύει σαν είδωλο;

Λίγα λόγια από τη συγγραφέα:

«Προσωπικά η σχέση μου με τη νοσταλγία είναι σχέση στενή, αλλά και επίφοβη μια και σε κατακρατά στο ανικανοποίητο. Το θετικό είναι ότι επειδή οι νοσταλγίες για γεγονότα και πρόσωπα που πέρασαν αλλά δεν προσπέρασαν απ’ τη ζωή μου έχουν μαγεία, μαγεία φωτεινή ή σκοτεινιασμένη, με εμπνέουν. Εκ των υστέρων αναδεικνύουν τη ζωή περισσότερο ενδιαφέρουσα, ποιητική,θεατρική, με κρυμμένα νοήματα και σύμβολα, μαζί μ’ εκείνο που λέει ο ποιητής, «το παρ’ ολίγο να συμβεί».

»Μου θερμαίνουν την ανάγκη να γράψω για όσα συνέβησαν και έτσι να τα ξαναζήσω, να τα διασώσω, να τα αφηγηθώ λιγάκι αλλιώτικα, πιο «σωστά», πιο «δίκαια»κατά τα δικά μου ζωτικά γούστα. Από μικρή έλεγαν ότι ήμουν παιδί με φαντασία, αλλά εγώ πιστεύω ότι ήμουν παιδί με νοσταλγία» αναφέρει η Μάρω Βαμβουνάκη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Μάρω Βαμβουνάκη γεννήθηκε στα Χανιά και έζησε εκεί τα παιδικά της χρόνια.

Στο τέλος του Δημοτικού ήρθε με την οικογένειά της στην Αθήνα, σπούδασε Νομικά και Ψυχολογία.Έζησε για έντεκα χρόνια στη Ρόδο όπου εργάσθηκε ως συμβολαιογράφος. Σήμερα κατοικεί στην Αθήνα.

Εκδόσεις Αρμός

Μαυροκορδάτου 11,

106 78, Αθήνα

τηλ. 210 3830604


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023, 09:18

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει