Το Πάρκο Τρίτση αλλάζει, όποιος το «αγαπά» συμμετέχει στη διαβούλευση

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, 18:47

Πατούλης: Το Πάρκο Τρίτση αλλάζει, όποιος το «αγαπά» συμμετέχει στη διαβούλευση

Η Αττική αλλάζει και μαζί, αλλάζει και το Πάρκο Τρίτση. «Διασφαλίζουμε ένα σύγχρονο, ασφαλή, κι αναβαθμισμένο χώρο πρασίνου, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες διαβούλευσης όπως επιτάσσουν τα χρηματοδοτικά πλαίσια», απαντά, μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, διαψεύδοντας τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, πως στις «προθέσεις της σημερινής «δεξιάς» Διοίκησης της Περιφέρειας είναι η τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση του Πάρκου»

Ο περιφερειάρχης επιχειρηματολογώντας για την ορθότητα και τη διαφάνεια του περιφερειακού σχεδίου για το Πάρκο, παρατηρεί πως σύντομα το ζήτημα θα έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και «θα απαντήσουμε, μαζί με την ομάδα των τεχνοκρατών συμβούλων μας, σε κάθε ερώτηση που θα τεθεί». Μάλιστα καλεί την Ρ. Δούρου «ως υποψήφια βουλευτή στη Δυτική Αττική, να μην ανησυχεί άδικα και να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση – απάντηση επισημαίνει ότι η Περιφέρεια υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία και αναβάθμιση όλων των υφιστάμενων χώρων πρασίνου της Αττικής.

Δεν αντιλαμβάνεται τη διαχείριση του πράσινου πλούτου της Αττικής με κομματικό πρόσημο. Το Πάρκο, ούτε τσιμεντοποιείται, ούτε εμπορευματοποιείται και η σημερινή Διοίκηση από το Σεπτέμβριο του 2019 με σειρά παρεμβάσεων το κατέστησε ξανά φιλικό κι ασφαλές.

Τονίζει, τέλος, ότι ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση του παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση οπτικοποιημένος με έμφαση στις παγκόσμιες τάσεις αειφορικού σχεδιασμού.

Ακολούθησε Workshop συμμετοχικού σχεδιασμού με εκπρόσωπους των εμπλεκόμενων φορέων (Διαχείρισης του Πάρκου, όμορων Δήμων, πανεπιστημίων, της Ορνιθολογικής Εταιρείας κ.α.) «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι εφαρμόζονται διαφορετικά φίλτρα στη διαδικασία του σχεδιασμού, αλλά και όπως απαιτούν τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Κλείνοντας ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι «δεν επιτρέπεται η μικροκομματική εκμετάλλευση του Πάρκου» και ότι «ζητήματα που αφορούν το Περιβάλλον πρέπει να μας ενώνουν. Όχι να μας διχάζουν».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, 18:47

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει