Το τελευταίο αντίο στον Πελέ – Aγρυπνία στο γήπεδο της Σάντος



Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023, 08:15

Οι Βραζιλιάνοι αποχαιρετούν αυτή την εβδομάδα τον γίγαντα του ποδοσφαίρου Πελέ, ξεκινώντας σήμερα (2/1) με μια 24ωρη δημόσια αγρυπνία στο γήπεδο της ομάδας του, της Σάντος. Αμέτρητοι είναι οι οπαδοί που θέλουν να τιμήσουν τον «βασιλιά» του ποδοσφαίρου, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 82 ετών την Πέμπτη μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Οι πόρτες του σταδίου θα ανοίξουν στις 10:00 π.μ. τοπική ώρα (1300 GMT). Το φέρετρο με τη σορό του μοναδικού παίκτη που έχει κατακτήσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα θα εκτεθεί στο κέντρο του γηπέδου. Γνωστό ως Vila Belmiro από τη γειτονιά όπου βρίσκεται, το ασπρόμαυρο γήπεδο έχει χωρητικότητα 16.000 ατόμων.

Στις κερκίδες τρεις γιγαντιαίες σημαίες τοποθετήθηκαν και γράφουν: «Ζήτω ο βασιλιάς» και «Πελέ 82 χρόνια», ενώ μία φέρει την εικόνα του Πελέ με τον αριθμό 10 στη φανέλα του.

Η είσοδος στο στάδιο θα επιτρέπεται μέχρι τις 10:00 π.μ. της Τρίτης, δήλωσαν οι υπεύθυνοι. Μετά από αυτό, θα πραγματοποιηθεί πομπή στους δρόμους της πόλης-λιμάνι που απέχει περίπου 75 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της πολιτείας Σάο Πάολο.

Η πομπή θα περάσει από το σπίτι της μητέρας του Πελέ, της 100χρονης Σελέστ Αράντες, η οποία δεν γνωρίζει ότι ο παγκοσμίου φήμης γιος της πέθανε. Η πομπή θα καταλήξει σε ένα νεκροταφείο στο Σάντος, όπου ο Πελέ θα ταφεί σε ειδικό μαυσωλείο.

Στεφάνια από λουλούδια που άφησαν οι οπαδοί του έδωσαν μια πινελιά χρώματος στη Βίλα Μπελμίρο, όπου στεγάζεται μια προτομή και ένα άγαλμα του μεγάλου ποδοσφαιριστή. Σε άλλο σημείο της πόλης, πανό με το πρόσωπο του Πελέ κοσμούν ένα άλλο μνημείο που ανεγέρθηκε κατ’ εικόνα του. Στην έδρα της Βραζιλιάνικης Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μια γιγαντιαία αφίσα με την εικόνα του Πελέ φέρει τη λέξη «αιώνιος».

Πηγή: ertnews,gr, AFP


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023, 08:23



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει