Το τελευταίο προεκλογικό «πακέτο» Μητσοτάκη

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023, 07:04

Ο  υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος θα εξειδικεύσουν στις 11:00 τις νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας που ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου στην Κοζάνη προανήγγειλε την παροχή έκτακτου βοηθήματος ύψους από 200 έως 300 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους λόγω προσωπικής διαφοράς. «Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1/1/23» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας» συμπλήρωσε.

Σήμερα Τετάρτη θα ανακοινωθεί και σχήμα από 36 έως 72 δόσεις για νέες οφειλές συνεπών δανειοληπτών. Επίσης, όπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός, για όλους όσοι επιδιώκουν να αναβιώσουν τη συμμετοχή τους σε παλαιότερα σχήματα δόσεων θα μπορούν να το κάνουν μέσω της καταβολής δύο μηνιαίων δόσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι «Η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ», ωστόσο, όπως τόνισε η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή.

Σφοδρές αποδοκιμασίες από πολίτες της Κοζάνης στον Κ. Μητσοτάκη – «Μας έχεις καταστρέψει»

Σφοδρές ήταν οι αποδοκιμασίες από τους πολίτες της Κοζάνης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα Τρίτη, με τα ΜΑΤ να τους επιτίθενται προκειμένου να σταματήσουν τις διαμαρτυρίες. «Μας έχεις καταστρέψει. Φύγε και μην ξανά έρθεις στην Κοζάνη» του φώναζαν οι συγκεντρωμένοι έξω από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη πολίτες, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης.

 

Σύμφωνα με το kozan.gr, οι διαμαρτυρόμενοι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο και περίμεναν τον πρωθυπουργό, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ και αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο, να τους επιτεθούν και να τους απομακρύνουν με ξύλο και βία.

Μετά από τα επεισόδια, ο κ. Αδαμίδης κάλεσε τους συνδιαδηλωτές του να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία και να μην απομακρυνθούν από το σημείο. «Κάτω ξάπλα όλοι» ακούγεται να λέει σε βίντεο.

 

«Ντροπή και αίσχος. Αφού απαξίωσαν τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ χωρίς να την καλέσουν στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πτολεμαΐδα 5, όπου κάλεσαν 50 παρατρεχάμενους, απαξιώνοντας πλήρως τους εργαζόμενους, απαξιώνοντας πλήρως αυτούς που έδωσαν αγώνα να γίνει αυτή η επένδυση στην περιοχή και σήμερα τροφοδοτεί με την φθηνότερη ενέργεια τη χώρα μας, προπηλάκισαν και τραυμάτισαν εργαζόμενους στο χώρο της ενέργειας, οι οποίοι προσπάθησαν να επιδώσουν ένα ψήφισμα στον πρωθυπουργό.

Δεν στάθηκε δυνατόν ποτέ να γίνει αυτό αφού με τον πιο βίαιο τρόπο δεκάδες δυνάμεις καταστολής ξυλοκόπησαν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους» κατήγγειλε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης.

 

«Πήγαμε ειρηνικά να διαμαρτυρηθούμε και μας τραυμάτισαν»

«Το Σωματείο μας με μία αντιπροσωπεία πήγε ειρηνικά να επιδώσει υπόμνημα με τις θέσεις μας για τις αυξήσεις και να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά για την ακρίβεια, την ανεργία, το βίαιο κλείσιμο των εργοστασίων πριν την ώρα τους και την ερημοποίηση της περιοχής που έχει ήδη αρχίσει με την φυγή των παιδιών μας, αντιμετωπίσαμε μία αναίτια βία και ενώ σταθήκαμε στο σημείο κατόπιν δικών τους υποδείξεων, 150 μέτρα μακριά από τη βιβλιοθήκη που γινόταν η εκδήλωση. Ξαφνικά ενώ διαπραγματευόμαστε να επιδώσουμε το υπόμνημα άρχισαν να σπρώχνουν τους διαδηλωτές τραυματίζοντας το μέλος μας Θανάση Ρούσσο και ελαφρύτερα άλλους.

Το Σωματείο μας καλεί την κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της απέναντι στην περιοχή και τους συνταξιούχους. Και να σταματήσει να βλέπει παντού εχθρούς, οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες είναι στοιχείο της δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δ.Μ.

 

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει