Το τομάρι μου που κάποιοι απαίτησαν να γδάρουν, κοστολογήθηκε τόσο φθηνά



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, 21:21

Μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, και την τιμωρία του με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, για δύο παραβάσεις καθήκοντος, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Για πέντε ολόκληρα χρόνια προσπάθησαν να με εξοντώσουν και να με κλείσουν φυλακή για να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis. Απέτυχαν. Η Novartis αποδείχτηκε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και εγώ καταδικάστηκα για δύο γελοίες, ανύπαρκτες, κατασκευασμένες και άσχετες με το σκάνδαλο της Novartis περιπτώσεις ενός πλημμελήματος, με οριακή πλειοψηφία μόνο σε χρηματική ποινή. Νιώθω σφόδρα προσβεβλημένος που το τομάρι μου κάποιοι απαίτησαν να γδάρουν, κοστολογήθηκε τόσο φθηνά. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει και συνεχίζει να θλίβεται. Αυτά προς το παρόν».

Να σημειωθεί ότι ένας εκ των συνηγόρων του κ. Παπαγγελόπουλου ανέφερε ότι αφού καθαρογράφει η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Παράλληλα οι  Μανώλης Ροδουσάκης και Δημήτριος Παπαγγελοπουλος, συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε δήλωσή τους, αναφέρουν:

«Η σημερινή απόφαση του ειδικού δικαστηρίου έρχεται να ενταφιάσει οριστικά και αμετάκλητα το σαθρό κατηγορητήριο σε βάρος του εντολέως μας ένα κατηγορητήριο που συντάχθηκε από μία ομάδα σκευωρών που ενοχλείται όταν ελέγχεται.

Η απόφαση του δικαστηρίου επέβαλε μόνον χρηματική ποινή εξευτελίζοντας το νόημα της οποιασδήποτε απαξίας των δύο περιπτώσεων για τις οποίες κατ’ οριακή πλειοψηφία ο εντολέας μας κρίθηκε ένοχος.

Εκρίθη ομόφωνα αθώος για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική πράξη κατάχρησης εξουσίας εκρίθη αθώος για τις τέσσερις από τις έξι συνολικά υποπεριπτώσεις του ενός πλημμελήματος στις δύο που έχει κριθεί ένοχος αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά και εν τέλει επιβλήθηκε μόνον χρηματική ποινή».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023, 21:53



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει