Χωράφι στην ισοπεδωμένη Αντιόχεια έγινε χώρος μαζικής ταφής

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023, 21:27

Χωράφι στην ισοπεδωμένη Αντιόχεια έγινε χώρος μαζικής ταφής

Πόλη – φάντασμα θυμίζει πλέον η Αντιόχεια, μετά τον ισχυρότατο φονικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, καθώς έχει ισοπεδωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά, ενώ μετράει εκατοντάδες νεκρούς αλλά και αγνοούμενους κάτω από τα ερείπια.

Κάθε μέρα που περνάει ο αριθμός των θυμάτων τόσο στην περιοχή όσο και στα υπόλοιπα σημεία της νοτιοανατολικής Τουρκίας που έπληξε ο Εγκέλαδος, διαρκώς μεγαλώνει, με συνέπεια οι Αρχές να προχωρούν σε ομαδικές ταφές των νεκρών, σε οποιαδήποτε έκταση κριθεί επαρκής.

Ένα τέτοιο χώρο μαζικής ταφής στην Αντιόχεια της Τουρκίας, δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies. Στις εικόνες αυτές διακρίνονται εμφανώς οι τάφροι που έχουν δημιουργηθεί σε ένα χωράφι στα βόρεια της Αντιόχειας, ανάμεσα σε έναν αυτοκινητόδρομο και ένα ποτάμι.

Άλλες εικόνες από το σημείο, που τραβήχτηκαν από τον δορυφόρο Sentinel-2 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), δείχνουν πως η κινητικότητα στο χώρο ξεκίνησε μετά τις 9 Φεβρουαρίου. Βίντεο από drone του Reuters κατέγραψε εργάτες με εκσκαφείς και μπουλντόζες να σκάβουν σειρές από μεγάλες τάφρους στο χώμα.

Οι εργάτες μεταφέρουν τις σορούς των νεκρών για ταφή από κάποιο κοντινό σημείο και τις τοιποθετούν στους ομαδικούς τάφους, τους οποίους στη συνέχεια σημαδεύουν και οι μπουλντόζες τις σκεπάζουν με χώμα.

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023, 21:51

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει