1η Πηλιορείτικη Γιορτή Κτηνοτροφίας από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου διοργανώνει την 1η Πηλιορείτικη Γιορτή Κτηνοτροφίας στο Πήλιο στις 7-8-9 Ιουνίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Πάου. Η γιορτή γίνεται προς τιμή των κτηνοτρόφων του Πηλίου και εφέτος είναι αφιερωμένη στην «προστασία των σπάνιων φυλών αιγοπροβάτων».

Οι εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, τα πρωινά θα πραγματοποιούνται σεμινάρια για τους κτηνοτρόφους και θα ενημερωθούν για την νέα νομοθεσία, τους στάβλους, την υγιεινή παραγωγή των γαλακτοκομικών προϊόντων και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί τριήμερο φεστιβάλ παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων. Όσα συγκροτήματα θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 6932222440.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν ως εξής:

Την 1η ημέρα μετά το σεμινάριο για τους κτηνοτρόφους θα γίνει ο κούρος των αιγοπροβάτων.
Την 2η ημέρα θα γίνει παραγωγή βουτύρου.
Την 3η ημέρα μετά την Θεία Λειτουργία που θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάου για την ευλογία των κτηνοτρόφων και όλων των παρευρισκομένων, θα γίνει παραγωγή τυριού και γιαουρτιού.

Όλες τις ημέρες θα υπάρχουν Πηλιορείτικες Ορχήστρες , το δε γλέντι θα αρχίζει στις 2 το μεσημέρι και θα τελειώνει αργά το βράδυ.
Επίσης θα ψήνονται αρνιά και κατσίκια προσφορά των κτηνοτρόφων και θα διανέμονται σε όλους τους παρευρισκομένους. Δωρεάν κρασί θα διανεμηθεί προσφορά των Αμπελώνων Οικογενείας ΡΑΚΗ και άλλων χορηγών.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Όλες οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.
Oλες τις ημέρες των εκδηλώσεων θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο ανά μία ώρα από Αργαλαστή για Πάο και αντιστρόφως για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Στο χώρο της πηγής του μοναστηριού ο οποίος θα διαμορφωθεί κατάλληλα θα υπάρχουν παραδοσιακά ξύλινα σπιτάκια στα οποία θα πωλούνται παραδοσιακά Πηλιορείτικα προϊόντα.

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου έχει φροντίσει και έχει κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχεία της περιοχής σε οικονομικές τιμές για του εκθέτες και επισκέπτες.
Πληροφορίες στο Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου, κύριο Στέργιο Παπαϊωάννου τηλ. 6932222440, email: [email protected]

Ο Πρόεδρος
Στέργιος Παπαϊωάννου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει