1η Συνάντηση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Νοτίου Πηλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Νοτίου Πηλίου παρουσία του δημάρχου κ. Φουρτούνα

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Νοτίου Πηλίου συνεδρίασε για πρώτη φορά, την Τετάρτη 25 Φλεβάρη στο Ευδόξιο Πνευματικό Κέντρο Μηλεών, υπό την εποπτεία του προέδρου της και δημοτικού συμβούλου κ. Παντελή και παρουσία του Δημάρχου κ. Φουτρούνα. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συνοψίστηκαν τα προβλήματα του τουριστικού κλάδου, αποφασίσθηκαν τα θέματα που θα συζητηθούν σε επόμενες συνεδριάσεις καθώς και η παρουσία σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.

Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής αποτελείται από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, άτομα από κάθε τοπικό διαμέρισμα, εκπροσώπους συλλογικών, κοινωνικών ή επαγγελματικών φορέων που η ιδιότητά τους σχετίζεται με θέματα τουρισμού καθώς και από εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Νομoύ Μαγνησίας. Το έργο της επιτροπής είναι συμβουλευτικό και αφορά την επεξεργασία και εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο θεµάτων που σχετίζονται µε την ανάπτυξη του τουρισµού και την προβολή του δήµου.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή είναι αρμόδια για τον προγραµµατισµό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής, το σχεδιασµό της τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του δήµου και την διαµόρφωση και προώθηση των αναγκαίων ρυθµίσεων και των απαιτούµενων µέτρων εφαρµογής. Στα πλαίσια της συνεδρίασης, υπογραμμίστηκε, άλλωστε, η αναγκαιότητα ύπαρξης στρατηγικής και συνεργιών για την ορθή αντιμετώπιση των ήδη υπάρχοντων προβλημάτων και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Ο Δήμαρχος χαιρέτησε τα μέλη της Επιτροπής και ευχήθηκε τη δημιουργική συμβολή της στη διαμόρφωση της τουριστικής προβολής του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Η ενημέρωση από τον Δήμαρχο σχετικά με την εξέλιξη αδειοδότησης της μεγάλης επένδυσης Άλατά, συνάντησε την αποδοχή και το ενδιαφέρον των παριστάμενων και ειδικότερα στα μέλη της Επιτροπής τα οποία δεσμεύτηκαν να είναι ενεργά στο πλευρό του Δημάρχου στο συγκεκριμένο θέμα.

Ειδικά κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, όλοι συμφώνησαν πως κάθε Μεγάλη Επένδυση στην περιοχή του Πηλίου, θα είναι αφορμή οικονομικής ανάπτυξης για πολλούς κλάδους και στήριξη του Αεροδρομίου Βόλου, που σήμερα υπολειτουργεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κρίθηκε αναγκαία η συνεργασία µε τους συναρµόδιους επαγγελµατικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας καθώς και με τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες για την εναρµόνιση των πολιτικών τους και το συντονισµό των δράσεων, µε σκοπό την υποβοήθηση της τουριστικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Στην εισηγητή του ο πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε στα πρώτα βήματα που μπορούν να γίνουν και τα οποία είναι:

– Καταγραφή ανά Κοινότητα και ενότητα (Θα σταλεί ανάλογο αρχείο) με τους τοπικούς προέδρους eεπιχειρήσεων σχετικών με τον τουρισμού
– Άλλων επιχειρήσεων και επαγγελμάτων ως υπηρεσιών προς επισκέπτες τουρίστες
– Σωστή σηματοδότηση προς το Δήμο αλλά και μέσα στο Δήμο.
– Υποδομές, Συντήριση – Βελτίωση
– Εξυπηρέτηση των επισκεπτών – τουριστών μέσω του ΚΤΕΛ
– Πιθανά πρόσωπα που συνδέονται με τον Τουρισμό και θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους
– Υποστήριξη και ανάπτυξη site
– Καταγραφή πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τους συλλόγους με στόχο την ανάδειξη και τη χρησιμοποίηση ως εργαλείο για την προσέλκυση τουριστών.
– Δημιουργία events σε νεκρές τουριστικά περιόδους
– Συνεργασίες με φορείς που δραστηριοποιούνται σε ανάλογες δραστηριότητες όπως η ΜΟΤΕΛΕΒ
– Σύλλογος επαγγελματιών. Αναγκαία η επανασύσταση διευρυμένη και ανανεωμένη
– Συλλογή έγκυρων πληροφοριών σύνδεσης με τις Σποράδες και ειδικότερα από και πρός Σκίαθο.
– Δημιουργία press kit

Επίσης ανέφερε ότι στο Πήλιο αλλά και ειδικότερα στο Δήμο Νοτίου Πηλίου μπορούν να αναπτυχθούν παραπάνω από 16 μορφές τουρισμού μεταξύ των οποίων και:

· Μορφές Τουρισμού
o Παραθαλάσσιος
o Ορεινός
o Πολιτιστικός
o Αλιευτικός
o Αγροτο-Τουρισμός
o Ορειβατικός
o Ποδηλατικός
o Μαθητικός
o Εναλλακτικός
o Θεματικός π.χ. Μουσεία, Σιδηρόδρομος, Μηλιώτικη σχολή κ αλλ.
o Θεραπευτικός
o Θρησκευτικός
o Περιβαλλοντικός π.χ. το θέμα των βοτάνων,
o Καταδυτικός
o Ιππικός
o Γαστρονομικός

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η σημασία της τουρισικής προβολής και διαφήμισης του δήμου στο εξωτερικό και εσωτερικό, ιδίως με συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις και καταχωρήσεις σε έντυπα. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η παρουσία του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην τουριστική έκθεση της Ρουμανίας, που θα πραγματοπιηθεί από τις 12 μέχρι τις 15 Μαρτίου στο Βουκουρέστι.

Τέλος, με την υποστήριξη της δημοτικής αρχής, η τουριστική επιτροπή τόνισε τη δέσμευσή της για το σχεδιασμό μιας πολιτικής για την υποβοήθηση της ποιοτικής αναβάθμισης των τουριστικών υπηρεσιών του δήμου μέσω εισηγήσεων στο δημοτικό συμβούλιο που αφορούν τη λήψη μέτρων που σχετίζονται με την τήρηση της καθαριότητας, ευταξίας και ευπρεπούς εµφάνισης όλων των σηµείων του δήµου, που έχουν σχέση µε τον τουρισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected]

Μπορεί επίσης να σας αρέσει