1η Ψαράδικη βραδιά απόψε στην Αγρία, από φέτος με αντίτιμο!

Μια κατ’ εξοχή λαϊκή γιορτή που για χρόνια προσέφερε δωρεάν στους επισκέπτες, αρχικά η Κοινότητα Αγριάς, μετέπειτα ο ομώνυμος Δήμος και φέτος ο Δήμος Βόλου, αντιμετωπίζεται με οικονομικά κριτήρια και μπαίνει αντίτιμο για τους επισκέπτες που θα θελήσουν να γευτούν την παραδοσιακή κακαβιά και τα τηγανητά ψάρια. Κι αυτό γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και ο προϋπολογισμός «πετσοκομμένος» για τη διοργάνωση της γιορτής. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα και κορυφώνονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που είχε συντάξει ο αντιδήμαρχος Αγριάς-Αρτέμιδας Ν. Στόικος θα απαιτούνταν κονδύλι ύψους 5.600 ευρώ και με μεγάλη εθελοντική συμμετοχή για να διοργανωθεί η γιορτή, όμως το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση και ενέκρινε ποσό 4.000 ευρώ. Το ποσό είναι ιδιαίτερα χαμηλό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο για την ηχητική εγκατάσταση δόθηκε προσφορά 3.680 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η αγορά των ψαριών θα κόστιζε 2.500 ευρώ, η ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων και σερβίτσιων 3.000 ευρώ, τα ποτά 1.000 ευρώ, τα βεγγαλικά 2.000 ευρώ κ.α. Τις εκτιμήσεις έκανε ο πρώην αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος, που είχε διοργανώσει αρκετές φορές τη γιορτή στο παρελθόν. Έτσι ο κ. Στόικος εκτίμησε ότι η μόνη λύση για να εξασφαλιστούν τουλάχιστον τα ψάρια και τα μαλάκια για το τραπέζι, ήταν να πληρώσουν οι επισκέπτες.

Η τιμή συμμετοχής των επισκεπτών, ορίστηκε στο 1,5 € για την μερίδα κακαβιάς και στα 4 € για μια μερίδα ψάρια ή καλαμάρια, ενώ τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, σημαντικός θα είναι ο ρόλος εθελοντών, των ερασιτεχνών αλιέων και τεσσάρων υπαλλήλων του Δήμου που θα απασχοληθούν, ανέφερε ο κ. Στόικος.

Στην παραλία της Αγριάς, υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας 2.200 επισκεπτών, όσες είναι και οι καρέκλες που μισθώθηκαν, με 500 τραπέζια, ενώ οι επισκέπτες, εκτός από ψάρια, καλαμάρια και κακαβιά, θα ψυχαγωγηθούν υπό τους ήχους τοπικής ορχήστρας, με λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια το βράδυ του Σαββάτου και λαϊκά και δημοτικά, το βράδυ της Κυριακής.

Ο Νίκος Στόικος ανέφερε ότι ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, θα προμηθεύσει τα αλιεύματα για την εκδήλωση, ενώ θα απασχοληθούν τέσσερις υπάλληλοι, που θα εκδίδουν δελτία, προκειμένου οι επισκέπτες να αγοράζουν τα ψάρια, ενώ εθελοντές θα συμβάλλουν στην προετοιμασία των γευμάτων.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Από σήμερα το βράδυ η Αγριά κινείται σε ρυθμούς ψαράδικης βραδιάς με παράλληλες εκδηλώσεις που γίνονται για την προσέλκυση επισκεπτών.

Ο χορός των εκδηλώσεων ανοίγει σήμερα το βράδυ με την εκδήλωση «Πυρά», που οργανώνει το Σώμα Προσκόπων, ενώ για αύριο Πέμπτη στις 9 το βράδυ, τέσσερα χορευτικά συγκροτήματα θα κάνουν τη δική τους εκδήλωση στην παραλία της Αγριάς.
Μεθαύριο Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, στο κεντρικό κομμάτι της Αγριάς (Πλατεία Ειρήνης και Φιλίας), θα γίνει συναυλία από το ροκ συγκρότημα «Άλικο Γράμμα».

Πηγή – Ert.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει