1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας:Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη του τομέα οχημάτων (Β & Γ Λυκείου) του 1ου ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας στην Ε.Α.Β. στην Τανάγρα. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί : Τσοκανάκης Ιωάννης, Λεφάκης Νικόλαος και Στυλιανίδης Βασίλειος, Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εκπαίδευση των μαθητών στους κινητήρες αεροσκαφών (στροβιλοκινητήρες, ελικοστροβίλους, στροβιλοελικοφόρους και εμβολοφόρους κινητήρες). Το εργοστάσιο αποτελείται από πολλά τμήματα : συντήρηση – έλεγχος κινητήρων, συντήρηση – έλεγχος ατράκτων αεροσκαφών, δοκιμαστήριο κινητήρων, ηλεκτρονικών – δορυφορικών συστημάτων καθώς και τμήμα αεροκατασκευών με σχεδίαση, κατασκευή και συναρμολόγηση τμημάτων αεροσκαφών. Υπάρχει επίσης τμήμα έρευνας για την βελτιστοποίηση της ήδη υπάρχουσας υψηλής τεχνολογίας.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα τμήματα, οι υπεύθυνοι από κάθε τμήμα απάντησαν στις ερωτήσεις τους και αισθάνθηκαν ότι η βιομηχανία και η τεχνολογία στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει σε υψηλά επίπεδα, αντίθετα με τους ισχυρισμούς κάποιων ότι η χώρα μας αξίζει μόνο για τουρισμό. Είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι η Ε.Α.Β. μετέχει στην κατασκευή του ευρωπαϊκού stealth (με μια καινοτομία στο ουραίο τμήμα) και μετέχει ως αποκλειστικός προμηθευτής στην κατασκευή δομικών τμημάτων αεροσκαφών 3ης γενιάς F-16 και C-130.

Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι έρχονται τεχνικοί από άλλα κράτη να εκπαιδευτούν στην Ε.Α.Β. καθώς και το προσωπικό του εργοστασίου εκπαιδεύεται και ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Από τη θέση αυτή οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του εργοστασίου, κύριο Σταυριανάκη, για την άψογη ξενάγηση και φιλοξενία που μας παρείχε.
Κλείνοντας θα θέλαμε να συγχαρούμε δημόσια την εταιρεία, γιατί πιστεύουμε ότι τέτοια εργοστάσια αποτελούν την αιχμή του δόρατος της υψηλής τεχνολογίας που έχει ανάγκη ο τόπος για ανάπτυξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει