1.108 σήμερα, 1.243 έως το τέλος του μήνα, τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου

Προσπάθεια της δημοτικής αρχής να καλυφθεί το σύνολο των δημοτών Βόλου

Στα 1.108 ανέρχεται ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενείται σήμερα στο σύνολο των παιδικών σταθμών του ενιαίου Δήμου Βόλου, ενώ έως το τέλος του μήνα αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 135, φθάνοντας τα 1243, καθώς εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης για επιπλέον 20 συμβασιούχους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή καταβάλλει προσπάθεια, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους εργαζομένους, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών που είναι δημότες Βόλου.

Αναλυτικότερα, στον ενιαίο Δήμο Βόλου λειτουργούν 16 παιδικοί σταθμοί υπό την ευθύνη του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού & Πολιτισμού και 12 δομές για βρέφη και παιδιά υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Στους 16 παιδικούς σταθμούς που υπάγονται στον ΔΟΕΠΑΠ λειτουργούν 40 τμήματα, τα οποία θα αυξηθούν σε 47 μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης 20 συμβασιούχων, που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Στο κάθε τμήμα φιλοξενούνται 15 παιδιά, δηλαδή 600 στο σύνολο των τμημάτων, τα οποία θα αυξηθούν σε 735, όταν λειτουργήσουν τα 47 τμήματα. Αυτό σημαίνει ότι, από τις 956 αιτήσεις που κατατέθηκαν, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να καλυφθούν 221 παιδιά, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν είναι δημότες Βόλου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ κ. Παύλος Μαβίδης, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών κ. Ν. Μπέντα, επισκέφθηκε σήμερα τους παιδικούς σταθμούς και ζήτησε από τους εργαζόμενους να ανέλθουν σε 20 τα παιδιά που θα φιλοξενούνται ανά τμήμα. Σημειώνεται ότι μέχρι πέρυσι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου φιλοξενούνταν 23 παιδιά ανά τμήμα, ενώ στους παιδικούς σταθμούς της Νέας Ιωνίας 15.

Ο κ. Μαβίδης εξήγησε ότι με την πρόταση της δημοτικής αρχής για 20 παιδιά ανά τμήμα, καλύπτεται το σύνολο των αιτήσεων για τα παιδιά που είναι δημότες Βόλου. Ο ίδιος δήλωσε ότι συνάντησε την κατανόηση των εργαζομένων απέναντι σ’ ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

Εξάλλου, στις 12 δομές της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (εκπαιδευτικές και δημιουργικής απασχόλησης), το σύνολο των επωφελούμενων παιδιών ανέρχεται σε 508. Οι εγγραφές συνεχίζονται ακόμη για τον «Αρχιμανδρίτειο» Παιδικό Σταθμό Κατηχωρίου, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει καλυφθεί η δυναμικότητα των 40 παιδιών, ενώ στους υπόλοιπους σταθμούς οι θέσεις έχουν ήδη καλυφθεί, καθώς επίσης και σε όλες τις δομές δημιουργικής απασχόλησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει