10 συμβουλές για να προετοιμαστείτε για την αποτρίχωση με laser
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023, 09:00

Κάθε κυρία ονειρεύεται περιποιημένα λεία πόδια και άτριχο δέρμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν αρκετές παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης αλλά με ανεπαρκή διάρκεια, όπως ξύρισμα, αποψίλωση ή αποτρίχωση. Μεγαλύτερη διάρκεια από αυτές, περίπου έναν μήνα, έχει η αποτρίχωση με κερί, αλλά είναι και η πιο επώδυνη. Το ξύρισμα έχει τον λιγότερο πόνο, αλλά είναι μικρής διάρκειας. Επιπλέον, με το παρατεταμένο ξύρισμα, οι τρίχες γίνονται πιο πυκνές και πιο σκούρες.

Μεταξύ των καλύτερων μεθόδων για την αφαίρεση των ανεπιθύμητων τριχών, ξεχωρίζει η laser αποτρίχωση. Ο χρόνος μεταξύ των θεραπειών είναι πάνω από ένα μήνας και ο πόνος είναι αμελητέος. Εξαιτίας αυτού, όλο και περισσότερες γυναίκες και άνδρες χρησιμοποιούν την αποτρίχωση με λέιζερ.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε δέκα συστάσεις για να προετοιμαστείτε για την laser αποτρίχωση.

Όχι μαύρισμα πριν δοκιμάσετε την laser αποτρίχωση

Μία από τις υποχρεωτικές και πιο σημαντικές προϋποθέσεις είναι να μην έχετε μαυρίσει και να έχετε εκτίσει το δέρμα σας στον ήλιο πριν από την αποτρίχωση laser. Ο λόγος είναι ότι όταν χρησιμοποιείτε σολάριουμ ή όταν εκτίθεστε στον ήλιο, η μελανίνη στο δέρμα σας αυξάνει τα επίπεδά της. Ωστόσο, οι ακτίνες από το λέιζερ έλκονται ειδικά από τη μελανίνη, γι’ αυτό και το μαυρισμένο δέρμα δεν υφίσταται αποτρίχωση laser. Απαγορεύονται επίσης όλα τα τεχνητά προϊόντα μαυρίσματος.

Είναι υποχρεωτική η χρήση αντηλιακού

Τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε εντατικό αντηλιακό αν εκτίθεστε σε άμεσο ηλιακό φως. Τα προϊόντα που εφαρμόζετε θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον δείκτη προστασίας SPF 50 για να διασφαλίσετε την προστασία του δέρματός σας. Εφαρμόστε αντηλιακό κυρίως στις περιοχές που θα υποβληθούν σε θεραπεία με λέιζερ.

Μην κάνετε απολέπιση δέρματος

Για περίπου μία εβδομάδα πριν και μετά την απολέπιση του δέρματος με λέιζερ, μη χρησιμοποιείτε απολεπιστικά σώματος ή άλλα προϊόντα με παρόμοια αποτελέσματα. Διαφορετικά, αυξάνεται ο κίνδυνος παρενεργειών μετά τη διαδικασία.

Μην κάνετε αποτρίχωση με κερί ή άλλες παρόμοιες μεθόδους για τρεις εβδομάδες

Τρεις εβδομάδες πριν από την αφαίρεση των ανεπιθύμητων τριχών με λέιζερ, μην προβείτε σε άλλες μεθόδους αποτρίχωσης που βασίζονται στην ίδια θεραπεία. Το λέιζερ ακτινοβολεί τον θύλακα της τρίχας, ο οποίος με την αποτρίχωση θα καταστραφεί. Η μη τήρηση αυτής της συμβουλής μπορεί να οδηγήσει σε αναποτελεσματική θεραπεία.

Επιλέξτε το ξύρισμα ή το κούρεμα της τρίχας

Για μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα αποτελέσματα, επιλέξτε να ξυρίσετε ή να κουρέψετε προηγουμένως την περιοχή. Μην ανησυχείτε ότι οι τρίχες θα γίνουν πιο σκούρες και πιο πυκνές. Μετά την πρώτη αποτρίχωση, θα παρατηρήσετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Ξυρίστε/τριμάρετε το βράδυ πριν από τη θεραπεία

Μην τριμάρετε ή ξυρίζετε της τρίχες την ημέρα της αποτρίχωση laser. Αυτό μπορείτε να το κάνετε το βράδυ πριν από τη διαδικασία. Εάν έχουν απομείνει τρίχες μεγαλύτερου μήκους, κινδυνεύετε να αισθανθείτε ένα ελαφρύ κάψιμο. Επιπλέον, η ισχύς του παλμού θα μειωθεί, γεγονός που θα καθυστερήσει την καταστροφή της ρίζας της τρίχας.

Μην περιμένετε θαύματα από την πρώτη διαδικασία

Ότι είδος τρίχες να έχετε, μην περιμένετε να δείτε οριστικό αποτέλεσμα από την πρώτη θεραπεία. Φυσικά θα υπάρξει ορατό αποτέλεσμα, αλλά δεν θα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Συνήθως απαιτούνται τουλάχιστον 5-6 θεραπείες, αλλά ο ακριβής αριθμός καθορίζεται ξεχωριστά για κάθε άτομο.

Μην υπολογίζετε ότι οι τρίχες θα πέσουν στο 100%

Απολύτως όλες οι τρίχες δεν θα πέσουν. Αλλά οι περισσότερες τρίχες θα απομακρυνθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δεν θα νιώσετε πόνο, αλλά θα νιώσετε ήπια δυσφορία

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η laser αποτρίχωση είναι η πιο ανώδυνη μέθοδος αφαίρεσης των ανεπιθύμητων τριχών. Προετοιμαστείτε για το γεγονός ότι δεν θα αισθανθείτε πόνο, παρά ένα ένα ελαφρύ τσούξιμο.Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει