13 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020, 06:55

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαίωσαν 13 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι 9 μία ημέρα νωρίτερα, καθώς το κράτος του Ειρηνικού Ωκεανού έχει αποδυθεί σε αγώνα για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού μετά τον εντοπισμό εστίας στο Όκλαντ, την πόλη με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη χώρα.

Τα δώδεκα από τα νέα κρούσματα συνδέονται με την εστία στο Όκλαντ, τόνισε ο Άσλεϊ Μπλούμφιλντ, κορυφαίο στέλεχος των νεοζηλανδικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Ουέλινγκτον.

Το Όκλαντ, όπου ζει σχεδόν το ένα τρίτο των 5 εκατομμυρίων κατοίκων της Νέας Ζηλανδίας, παραμένει σε lockdown. Οι αρχές καλούν εξάλλου τους κατοίκους άλλων δήμων και κοινοτήτων να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τη σύσταση να τηρείται η λεγόμενη κοινωνική απόσταση.

Ως αυτό το στάδιο, οι αρχές στη Νέα Ζηλανδία έχουν καταγράψει λίγα λιγότερα από 1.300 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 22 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020, 06:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει