17ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ KYOKUSHINKAI KARATE ΣΤΟ ΒΟΛΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με συναρπαστικούς αγώνες KNOCK-DOWN(πλήρους επαφής) του πιο σκληρού ΚΑΡΑΤΕ έπεσε η αυλαία του 17ου Πρωταθλήματος ΚΥΟΚUSHINKAI ΚΑΡΑΤΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23η Φεβρουαρίου στον Βόλο, Κλειστό Γυμναστήριο ΒΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ με την συμμετοχή Αθλητών και αθλητριών, από 8 Συλλόγους Μέλη της Ένωσης Εκπαιδευτών του Ελληνικού ΚΥΟΚUSHINKAI KΑΡΑΤΕ. Στην άψογη αυτή διοργάνωση οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουνε εκτός από τους αγώνες του ΚΟΥΜΙΤΕ και αγώνες των ΚΑΤΑ.

Το 17ο πρωτάθλημα kyokushinkai, οργάνωσε και επιμελήθηκε η ΑΚΑΔΗΜΙΑ kyokushinkai Bόλου, με την έγκριση και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚΑΡΑΤΕ (ΕΛΟΚ), στα πλαίσια των ετήσιων πρωταθλημάτων των στυλ που αναγνωρίζονται και είναι ενταγμένα στην κρατική Ομοσπονδία.Την προετοιμασία και Οργάνωση του πρωταθλήματος ανέλαβε και έφερε εις πέρας η πρωταθλήτρια Ευρώπης της ΕΛΟΚ, Βίκυ Κοσμίδου, με την καθοδήγηση και εποπτεία του Α’ Αντιπροέδρου και Αρχηγού Εκπροσώπου του Kyokushinkai Γιώργου Κοσμίδη 5 DAN Kyokushinkai -6 DAN (WKF).

Συμμετείχαν εκτός τής ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – Βόλου οι Σύλλογοι – Μέλη της ΕΛΟΚ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του Μελικιάδη Οτάριο ( Κιλκίς), ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Κεσίδη Βιάτσεσλαβ( Πολυκάστρου -Κιλκίς), Ο ΜΑΧΗΤΗΣ του Χονδρού Χάρη (Αγρίας – Βόλου ) , Ο ΦΙΛΩΝ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΤΕ του Αθανασίου Καραπλιάγγου (Στεφανοβίκειο), ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ του Ποζαπαλίδη Ηρακλή (Τσαγγαράδας – Κάτω Λεχωνίων), το TAMASHI DOJO του Ευαγγελιδάκη Γιώργου (Ρόδος). Ο σύλλογος ΙΟΝΙΑΝ ΚΑΡΑΤΕ CENTER του Παλτατζη Μανώλη (Ν . Ιωνία – Βόλου ) και το Τμήμα του Αρμενίου του Χονδρού Χάρη. Την πλήρη ευθύνη της Διαιτησίας και διεκπεραίωση των αγώνων ανέλαβε ο Διεθνής Διαιτητής του kyokushinkai Γιώργος Κοσμίδης σε συνεργασία με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Ευαγγελιδάκη και Κρίτες τους Φιλιπόνη Μαρία, Χονδρό Χάρη, Πέππα Ευάγγελο, Ζήση Γεώργιο, Παλταντζη Μανώλη, Καρακώστα Ιωάννη και Ποζαπαλίδη Ηρακλή, ενώ την Οργάνωση και Γραμματειακή Υποστήριξη ανέλαβε Ο Γ. Γραμματέας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – Βόλου Κουφογιώργος Απόστολος, σε συνεργασία με τον Καραπλίαγγο Αθανάσιο, την Κατερίνα Κρίσιλα, Σιδηροπούλου Βούλα, Βαγίτση Μίνα και τους Πρωταθλητές Κρίσιλα Ιωάννη και Μουσούλη Ιωάννα. Κατά την τελετή έναρξης τιμήθηκαν, για την διαχρονική παρουσία, συμμετοχή με πολλές διακρίσεις και επιτυχίες σε διεθνείς διοργανώσεις δυο Πρωταθλητές του knock -Down της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ kyokushinkai – Βόλου, Χρυσοχού Αμβρόσιος και Ντιντάκης Μανώλης, οι οποίοι ανέδειξαν και πρόβαλαν το Ελληνικό Kyokushinkai, τα πρώτα Χρόνια ανάπτυξης του στην χώρα μας .

Μια μέρα πριν το πρωτάθλημα έγινε σεμινάριο διαιτησίας για τους νέους κριτές Κατηγορίας Α’ και Β’ στη θεωρία και κατά την διάρκεια του Πρωταθλήματος αξιολογήθηκαν στην Πρακτική και απέκτησαν το δίπλωμα του Κριτού.Τα ονόματα των νέων κριτών θα κοινοποιηθούν στην Επίσημη Ομοσπονδία Καράτε.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι το 17ο Πρωτάθλημα είναι το επίσημο Πρωτάθλημα του Στυλ kyokushinkai, για όλους τούς ενεργούς Συλλόγους – Μέλη της ΕΛΟΚ. Το ΔΣ, της Ένωσης Ελληνικου kyokushinkai, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βολου, Μαβίδη Παύλο, τον Διευθυντή του Χρήστου Γεώργιο και τον προϊστάμενο του Κλειστού Γυμναστηρίου Μηριτζή Αντώνιο, για την ευγενή δωρεάν παραχώρηση του Γυμναστηρίου, καθώς και την διάθεση των Ξενώνων του Ολυμπιακού Σταδίου, στους Αθλητές από την Ρόδο. Επίσης η Ένωση θα ήθελε να ευχαριστήσει τους γιατρούς του Πρωταθλήματος Αντωνίου Δημήτρης και Ρουπακιά Παναγιώτη για την ιατρική κάλυψη των αγώνων. Από το 17ο Πρωτάθλημα, αναδειχτήκαν οι Πρωταθλητές που θα συμμετάσχουν και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό του kyokushinkai, τον Ιούνιο στην Ελβετία .Οι Παπαβλάχος Στάθης, από τον Βόλο, Αθανασιάδης Γεώργιος και Μελικιάδης Αριστοτέλης, έχουν επιλέγει για το Πανευρωπαϊκό,μετά την δυναμική παρουσία τους στο Πρωτάθλημα.

Η Συμμετοχή, δεν ήταν η αναμενόμενη, δεδομένου ότι οι σύλλογοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ιδιαίτερα στις μετακινήσεις των αθλητών, όταν αυτές είναι μακριά από την έδρα τους. Έτσι για τους παραπάνω λόγους δεν συμμετείχαν οι Σύλλογοι από την Ξάνθη, Κομοτηνή, Αθήνα και ένας Σύλλογος της Ρόδου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον επίσημο χορηγό της Πρωταθλήτριας Βίκυ Κοσμίδου – ειδική γραμματέα της Ένωσης Ελληνικού ΚΥΟΚUSHINKAI, ΧΡΩΜΑ ΠΑΝΟΣ(Πολυμέρη 86) καθώς και τα BENETTON Θεσσαλίας.

Από τους 4 Συλλόγους της Μαγνησίας που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα:

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΥΟΚUSHINKAI KARATE Bόλου(του Γιώργου Κοσμίδη) απέσπασε έξι (6) χρυσά μετάλλια στα ΚΑΤΑ με τους Κυπραίο Κυριάκο, Κουτσοβαγγέλη Ελένη, Σγούρα Νίκο , Παπαπέτρο Δημήτρη, Μαγαλιό Θανάση, Παναγή Ιωάννη , έξι(6) αργυρά μετάλλια με τους Παπαδόπουλο Δημήτρη, Μυτιλιό Κωνσταντίνο, Κωτούλα Θεόδωρο, Ακρίβο Γιώργο,Μυτιλιό Ανδρέα, Μανέ Μάρκο καθώς και έξι (6) χάλκινα με τους Στύλο Αστεριο, Ζαγκώτη Κων-νο, Τζήκα Κων-νο, Ζήση Θεοχάρη, Δελληγιάνη Γιώργο και Βανακλιώτη Αννέτα.

Στο αγώνισμα του ΚΟΥΜΙΤΕ κατέκτησε πέντε (5) χρυσά με του Παπαβλάχο Στάθη, Κακλαμανίδη Σταύρο, Ταχτσίδου Νίκη, Πάππο Χρήστο, Δελληγιάννη Κώστα. Τρία (3) αργυρά μετάλλια με τους Αποστολακόπουλο Πάνο, Παπαδημητρίου Ανδρέα, Κοσμά Βασίλη, και τέσσερα (4) χάλκινα με τους Γεραμπίνη Βαγγέλη, Κυδωνάκης Βαγγέλης, Αντωνόπουλο Διονύση και Φωτίου Μανώλη.

Ο Σύλλογος Φίλων Ιαπωνικού ΚΑΡΑΤΕ (του Καραπλιάγγου Αθανάσιου)με εκπαιδευτή την Φιλιπόνη Μαρία απέσπασε στο αγώνισμα του ΚΑΤΑ τρία(3) χρυσά μετάλλια με τους Πετμεζά Ζήση, Νταγγάλου Μαρία, Κουτσιαρή Βασιλική, τέσσερα(4)αργυρά μετάλλια με τους Λαϊνά Ελένη, Κολοβού Ευαγγελία, Κουκουτσέλο Δήμο, Ντελοπούλου Όλγα, και τρία (3) χάλκινα μετάλλια με τους Γκοντισοπούλου Βίκυ, Λαϊνά Βελησάρη, Παπαγεωργίου Ευαγγελία και Παπαγεωργίου Δημήτρη.

Ο Σύλλογος KYOKUSHINKAI KARATE Αγριάς <<ο Μαχητής>> (του Γιώργου Κοσμίδη) με εκπαιδευτή τον Χονδρό Χάρη απέσπασε ένα (1) αργυρό μετάλλιο με την Μουσούλη Αντιγόνη και τρία (3) χάλκινα με τους Κερίτη Όλγα, Ηλιάδη Λευτέρη, Αγαθουλέση Θοδωρή.

Το τμήμα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ στο Αρμένιο με εκπαιδευτή τον Χονδρό Χάρη απέσπασε ένα χρυσό μετάλλιο με τον Κουτσή Άγγελο.

Ο Σύλλογος ΚΥOKUSHINKAI KARATE <<οι Μαχητές>> στην Τσαγκαράδα – Πηλίου με εκπαιδευτή τον Ποζαπαλίδη Ηρακλή απέσπασε δυο(2) χρυσά μετάλλια με την Ευανθία Βασιλήα, τον Κλόντι Φρόκου, ένα αργυρό μετάλλιο Στρατής Χρηστός και ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Μανώλης Βασιλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει