2η μέρα δημοψηφίσματος των Δικηγόρων για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Μαζική συμμετοχή την πρώτη μέρα για τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

Από τις 8.00 σήμερα το πρωί και μέχρι τις 15.00, όπου και ολοκληρώνεται η διαδικασία, συνεχίζεται το διήμερο πανελλαδικό δημοψήφισμα των Δικηγόρων, μέσω του οποίου μπορούν να εκφράσουν τη θέση τους σχετικά με τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τον τρόπο αντίδρασης του Δικηγορικού Σώματος.

Χθες, Τρίτη, πρώτη ημέρα του δημοψηφίσματος η συμμετοχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου ήταν μαζική, αφού στις κάλπες προσήλθαν 259 εκ των 590 μελών του Συλλόγου, δηλαδή πάνω από το 50%, με τους 231 που δεν προσήλθαν να μπορούν να ασκήσουν σήμερα το δικαίωμά τους, έχοντας μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο, Ασφαλιστικό Βιβλιάριο κ.ά.).

Την απόφαση για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατ΄εφαρμογήν του άρθρου 138 του Κώδικα Δικηγόρων. Βασικός στόχος του δημοψηφίσματος είναι να εκφράσουν οι Έλληνες Δικηγόροι την θέση τους για ένα νομοσχέδιο που έχει συγκεντρώσει τα πυρά ολόκληρου του νομικού κόσμου της χώρας. Πρωταρχικό μέλημα των πρωτοβουλιών του Δικηγορικού Σώματος είναι η προστασία της κοινωνίας και των δικαιωμάτων των πολιτών που πλήττονται καίρια από τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου.

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος είναι αυτά που θα καθοδηγήσουν τις αποφάσεις της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, που αναμένεται να συνεδριάσει την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η απόψη των δικηγόρων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει