25 νέα περιπολικά και 10 μοτοσικλέτες για τις υπηρεσίες τροχαίας Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με νέο εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ προμηθεύεται η Τροχαία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την έγκριση συμβασιοποίησης που έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Εξοπλισμός Υπηρεσιών Τροχαίας για την Παροχή Οδικής Ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας» συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ. Ειδικότερα προχωράνε για σύναψη σύμβασης τα υποέργα «Αστυνομικά Αυτοκίνητα» και «Μοτοσικλέτες (Δίκυκλες)», αρχικού προϋπολογισμού 625.000 € και 100.000 € αντίστοιχα.

«Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα, στηρίζουμε την Τροχαία της Θεσσαλίας, αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό της και ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Στόχος του έργου αυτού είναι η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με θετικά αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων» τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Ειδικότερα υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νο Αγοραστό η προέγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον κύριο και φορέα υλοποίησης των δύο υποέργων, που είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά την έγκριση αυτή, προχωράνε οι διαδικασίες σύναψης συμβάσεων μεταξύ Υπουργείου και αναδειχθέντων αναδόχων στους σχετικούς διαγωνισμούς. Τα υπόλοιπα προς προμήθεια είδη του συνολικού έργου, βρίσκονται στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου.

Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης για τα αστυνομικά αυτοκίνητα είναι συνολικού κόστους 433.269,25 € και αφορά στην προμήθεια 25 περιπολικών για τις υπηρεσίες τροχαίας Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό της δίκτυο. Τα οχήματα είναι καινούργια, σύγχρονης κατασκευής, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και κατάλληλα διαμορφωμένα για αστυνομικά αυτοκίνητα, εφοδιασμένα με συσκευή ασυρμάτου επικοινωνίας, ενώ φέρουν φωτεινή και ηχητική σήμανση.

Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης για τις δίκυκλες μοτοσικλέτες είναι συνολικού κόστους 89.984,50 € και αφορά στην προμήθεια 10 μοτοσυκλετών για τις υπηρεσίες τροχαίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι προς προμήθεια δίκυκλες μοτοσικλέτες είναι καινούργιες, πρόσφατης κατασκευής, σύγχρονης τεχνολογίας, ιδιαίτερα ενισχυμένες για αστυνομική χρήση, φέρουσες συσκευή ασυρμάτου επικοινωνίας, επιπλέον φωτισμό και βάση για πομποδέκτη δικύκλων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει