25 Τζιπ μέσω του ΕΣΠΑ προμηθεύεται η Τροχαία Περιφέρειας Θεσσαλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με νέο εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ προμηθεύεται η Τροχαία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετά την έγκριση για υπογραφή σύμβασης, που έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο «Εξοπλισμός των Υπηρεσιών Τροχαίας για την παροχή Οδικής Ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας», προϋπολογισμού 750.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

«Στηρίζουμε την Τροχαία της Θεσσαλίας, αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό της και ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Ο στόλος της Τροχαίας, λόγω της εκτεταμένης χρήσης των οχημάτων αλλά και της παλαιότητας του εξοπλισμού, χρειάζεται ανανέωση για να μπορεί να παρέχει ασφαλείς συνθήκες διακίνησης στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας. Με το έργο αυτό, πραγματοποιείται ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με θετικά αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων» τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

Ο διαγωνισμός που οδηγεί σήμερα σε σύμβαση για 25 οχήματα στη Θεσσαλία, είναι ένας ενιαίος στη χώρα, μετά από ένταξη αντιστοίχων έργων στα λοιπά περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Αφορά στην προμήθεια 25 οχημάτων τύπου τζιπ. Το κάθε όχημα πρόκειται να είναι προϊόν σειράς, τύπου «τζιπ» καινούργιο, σύγχρονης κατασκευής, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, με κίνηση στους τέσσερις (4) τροχούς 2000cc, συνοδευόμενο από φωτεινή και ηχητική σήμανση. Θα είναι κλειστού ενιαίου αμαξώματος και καταλλήλων διαστάσεων για άνετη μεταφορά τουλάχιστον πέντε (5) ατόμων (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού), κατάλληλα για την οδική ασφάλεια των Εθνικών οδικών δικτύων σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Με την υλοποίηση του έργου καλύπτεται η ανάγκη εκσυγχρονισμού των πόρων που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία για να παρέχει ασφαλείς συνθήκες διακίνησης στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Τμήμα 2 Προμηθειών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με κύριο του έργου την Ελληνική Αστυνομία. Το ποσό της προς υπογραφή σύμβασης είναι 633.012,50 ευρώ, που αφορά την προμήθεια 25 αυτοκινήτων τύπου τζιπ.
Η σύμβαση αυτή είναι μέρος του όλου ενταγμένου έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, που αφορά προμήθεια εξοπλισμού τροχαίας και είναι συνολικού ποσού περίπου 2 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα μέρη του όλου έργου έχουν ήδη σύμβαση ή βρίσκονται σε άλλα στάδια εξέλιξης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει