26 προσαγωγές και 21 συλλήψεις σε ειδικές αστυνομικές δράσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κατά τη διάρκεια αυτών των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν 802 άτομα και προσήχθησαν 26 – Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 644 οχήματα, 9 επιχειρήσεις σκραπ και 7 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ συνολικά βεβαιώθηκαν 146 παραβάσεις

Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις 4.04.2017, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών με αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τη δίωξη της επαιτείας, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων, ελέγχθηκαν:
⦁ (802) άτομα,
⦁ (644) οχήματα,
⦁ (9) επιχειρήσεις σκραπ και
⦁ (7) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προσήχθησαν (26) άτομα.

Συνελήφθησαν (21) άτομα και συγκεκριμένα:
⦁ Τέσσερις (4) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
⦁ Οκτώ (8) αλλοδαποί, από τους οποίους πέντε υπήκοοι Αλβανίας και τρεις υπήκοοι Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
⦁ Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
⦁ Τρία (3) άτομα, ένας υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
⦁ Ένας (1) ημεδαπός, δυνάμει εντάλματος σύλληψης για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
⦁ Τέσσερις (4) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή, απάτη, παράβαση του νόμου περί επιταγών, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Βεβαιώθηκαν (146) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
⦁ Τέσσερις (4) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
⦁ Οκτώ (8) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
⦁ Τρεις (3) παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
⦁ Πέντε (5) παραβάσεις για επαιτεία.
⦁ Εκατόν είκοσι έξι (126) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:
⦁ (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
⦁ (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
⦁ (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
⦁ (2) για ΚΤΕΟ,
⦁ (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
⦁ (30) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
⦁ (1) για φθαρμένα ελαστικά και
⦁ (83) λοιπές παραβάσεις.

Κατασχέθηκαν (24) δενδρύλλια κάνναβης, μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, τρίφτης κάνναβης, διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει