29 προσαγωγές και 19 συλλήψεις στη Θεσσαλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές (24.11.2016) από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία τους και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη ατόμων για διάπραξη αδικημάτων, καθώς επίσης τη δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν:
(1.749) άτομα και
(1.678) οχήματα.

Προσήχθησαν (29) άτομα.

Συνελήφθησαν (19) άτομα και συγκεκριμένα:
Δέκα (10) άτομα, από τα οποία επτά ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Σερβίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Τρεις (3) αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Πακιστάν, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παραβίασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, καθώς και της κλοπής.
Τέσσερα (4) άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν και Αρμενίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παραβίαση υγειονομικής διάταξης, παραβίαση περιορισμών διαμονής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Βεβαιώθηκαν (480) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
Τετρακόσιες εβδομήντα πέντε (475) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
(1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
(2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
(23) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
(11) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
(3) για ΚΤΕΟ,
(84) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
(5) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
(4) για φθαρμένα ελαστικά,
(342) λοιπές παραβάσεις.
Τρεις (3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
Δύο (2) παραβάσεις για επαιτεία.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει