3 συνταγές για να μη πετάξεις τις ώριμες μπανάνες που ξέχασες!

Συνήθως στο ράφι ή ψυγείο μας μένουν μερικά φρούτα τα οποία με την πάροδο του χρόνου χαλάνε και πρέπει να τα αποσύρουμε. Οι ώριμες μπανάνες όμως είναι από αυτά που αντέχουν για ποοολύ καιρό και στο παρακάτω άρθρο θα δείτε 3 τρόπους ώστε να τις αξιοποιήσετε γλυκά!

Για την ψητή μπανάνα θα χρειαστείτε:

  • 2 ‏μπανάνες
  • 100 γρ. ‏μαύρη σοκολάτα
  • 1/3 του φλ. ‏τριμμένη καρύδα

Για τα pancakes μπανάνας θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 φλ. ‏αλεύρι
  • 1 κ.γ. ‏baking powder
  • 1 πρέζα ‏αλάτι
  • 2 ‏αβγά
  • 1 φλ. ‏γάλα
  • 1/2 φλ. ‏γιαούρτι
  • 1 κ.γ. ‏μέλι
  • 2 ‏μπανάνες λιωμένες
  • 1 κ.σ. ‏βούτυρο

Για το γιαούρτι μπανάνας θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. ‏γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. ‏σπόροι chia
  • 2 ‏μπανάνες πολτοποιημένες

Εκτέλεση:

1.Ψητή μπανάνα:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 C.
Χαράσσετε κατά μήκος τις μπανάνες , όχι όμως μέχρι το τέλος.
Τυλίγετε τις μπανάνες σε αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά.
Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και τέλος, την απλώνετε στις μπανάνες και γαρνίρετε με τριμμένη καρύδα.

2.Pancakes μπανάνας

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι και το μέλι.
Τοποθετείτε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και αφού ανακατέψετε ενσωματώνετε τις λιωμένες μπανάνες.
Ζεσταίνετε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και λιώνετε το μισό βούτυρο.
Ρίχνετε 2-3 κ.σ. στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν οι άκρες.
Γυρίζετε από την άλλη και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά. Επαναλαμβάνετε ώσπου να τελειώσει το μείγμα.
Σερβίρετε με τις αγαπημένες σας γαρνιτούρες : σιρόπι σφένδαμου, πραλίνα σοκολάτας, λιωμένη σοκολάτας, φρέσκα φρούτα, μπισκότο και ό,τι σας αρέσει.

3.Γιαούρτι μπανάνας

Σε ένα μπολ, ανακατεύετε όλα τα συστατικά και τα αφήνετε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
Σερβίρετε με τις αγαπημένες γαρνιτούρες ή απολαύστε το όπως είναι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει