459 θάνατοι από Covid-19 το τελευταίο 24ωροΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 10:07

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 72.330 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από την 11η Οκτωβρίου, με το σύνολο των περιπτώσεων να ξεπερνά τα 12,22 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 459 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας να φτάνει μέχρι στιγμής τους 162.927 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αυτός είναι ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός παγκοσμίως, μετά από αυτούς των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και του Μεξικού.

Η Ινδία καταγράφει έξαρση της πανδημίας τον Μάρτιο, με το πλουσιότερο ομόσπονδο κράτος της, τη Μαχαράστρα, όπου βρίσκεται η οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, η Μουμπάι, να επιβεβαιώνει μακράν τα περισσότερα.

Η χώρα συνεχίζει την εκστρατεία ανοσοποίησης, στο πλαίσιο της οποίας έχουν χορηγηθεί ως εδώ 64 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, και σήμερα ανακοίνωσε ότι ανοίγει την πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 45 ετών.

Παρότι οι ινδικές Αρχές έχουν χορηγήσει υψηλό αριθμό δόσεων και έχουν προχωρήσει στην εξαγωγή σχεδόν ισάριθμων, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι επικρίνεται διότι κατά κεφαλήν, το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό πολλών άλλων χωρών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, 10:07Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει