5 πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο μετρό ή στο λεωφορείο για να «ακονίσεις» το μυαλό σου

Κάθε μέρα ξεκινάμε για την δουλειά. Μετρό, λεωφορείο, τρένο κτλ.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς μας έχουν σώσει από την κίνηση και το αυτοκίνητο (sic), ωστόσο, αν το «ταξίδι» είναι μεγάλο νιώθουμε κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι.

Στριμωξίδι, φωνές, γκρίνια και πολλά άλλα τέτοια αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Αν είμαστε από τους τυχερούς, βρίσκουμε θέση. Αν όχι, ζούμε το «το νου σου κύριε οδηγέ, γλιστράω στις χειρολαβές» του Καλλίρη. Πώς περνάει όμως η ώρα στα μεταφορικά;

Συνήθως τα social media έχουν δεσπόζουσα θέση. Scrollάρουμε Instagram και Facebook (αν πιάνει το Internet) με μανία, πίνουμε τον καφέ μας και παρατηρούμε τους γύρω μας, όσο μας λένε: «Συγγνώμη, θα κατεβείτε;». Σπάνια βλέπουμε κάποιον -μεγαλύτερης ηλικίας- να διαβάζει ένα βιβλίο.

Σύμφωνα με την νευροεπιστήμονα Liron Jacobson, όμως, η μετακίνησή μας είναι η τέλεια ευκαιρία για να γυμνάσουμε το μυαλό μας. Με λίγα λόγια, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε ώθηση στην δύναμη του εγκεφάλου μας.

Διάβασε τα πέντε μπορείς να κάνεις μέσα στο μετρό ή στο λεωφορείο για να «ακονίσεις» το μυαλό σου στο bovary.grΠηγή: iefimerida.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει