551 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στο Μεξικό


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020, 07:00

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 5.931 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 551 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του Covid-19, με το υπουργείο να ανακοινώνει πως μια ακόμη πολιτεία θα εισέλθει από την ερχόμενη εβδομάδα στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για την πανδημία, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να περιορίσουν το πρόσφατο άλμα του αριθμού λοιμώξεων που καταγράφεται στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η βόρεια πολιτεία Ντουράνγκο θα ενταχθεί τη Δευτέρα στο επίπεδο κόκκινου συναγερμού μετά την αύξηση του αριθμού νοσηλευομένων. Η πολιτεία Τσιουάουα, μια περιοχή που γειτνιάζει με τα σύνορα των ΗΠΑ, έχει ήδη μπει σε αυτή την κατηγορία.

Οι περισσότερες από τις 32 περιφερειακές κυβερνήσεις του Μεξικού βρίσκονται επί του παρόντος σε χαμηλότερα επίπεδα συναγερμού, πορτοκαλί ή κίτρινο.

Έπειτα απο την άρση των πολύ αυστηρών μέτρων lockdown τον Ιούνιο, η χώρα απέφυγε να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς που εφαρμόστηκαν πρόσφατα και πάλι σε περιοχές της Ευρώπης, επιλέγοντας πιο ήπια μέτρα.

Επίσημα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται μέχρι σήμερα σε 94.323 νεκρούς επί συνόλου 955.128 μολύνσεων.

Ωστόσο, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων. Στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας τόνιζε πως ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας πιθανότατα είναι πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα, ως ακόμη και κατά 50.000 θανάτους, από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020, 07:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει