600 στρατιώτες στο Αφγανιστάν για την ασφαλή απομάκρυνση Βρετανών πολιτώνΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021, 02:37

Η Βρετανία θα αναπτύξει προσωρινά σχεδόν 600 στρατιώτες στο Αφγανιστάν για να βοηθήσουν τους Βρετανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα, απέναντι στην προέλαση των Ταλιμπάν, ανακοίνωσε την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση.

“Επέτρεψα την ανάπτυξη πρόσθετου στρατιωτικού προσωπικού για να υποστηρίξουμε τη διπλωματική παρουσία στην Καμπούλ, να βοηθήσουμε τους Βρετανούς πολίτες να φύγουν από τη χώρα και να υποστηρίξουμε τη μετεγκατάσταση πρώην μελών του αφγανικού προσωπικού που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους υπηρετώντας στο πλευρό μας”, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

“Η ασφάλεια των Βρετανών πολιτών, του βρετανικού στρατιωτικού προσωπικού και του πρώην αφγανικού προσωπικού είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους”, πρόσθεσε.

Η ανάπτυξη των στρατιωτών, οι οποίοι αναμένεται να φθάσουν στην Καμπούλ μέσα στις επόμενες ημέρες “εξηγείται από την αύξηση της βίας και την ταχεία επιδείνωση του περιβάλλοντος ασφαλείας στη χώρα”, υπογράμμισε η βρετανική κυβέρνηση.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021, 02:37Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει