6+1 επικίνδυνες τροφές για τον σκύλο σας


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 02:54

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων αναρωτιούνται ποιες τροφές είναι καλές για τα σκυλάκια τους και ποιες όχi.

Τα περισσότερα κατοικίδια αγαπούν την τροφή και ελκύονται σε ό,τι μας βλέπουν να τρώμε. Ενώ το να μοιράζεστε κάποιον περιστασιακό μεζέ με το κατοικίδιο σας είναι φυσιολογικό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ορισμένες τροφές είναι πολύ επικίνδυνες για αυτά.

Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές:

1) Αβοκάντο

Έχει υψηλή τοξικότητα λόγο της ουσίας Περσίνης σε πουλιά, κουνέλια και άλογα. Σε σκύλους και γάτες μπορεί να προκαλέσει ήπιες γαστρεντερικές διαταραχές (εκτός αν πρόκειται για κατάποση του πυρήνα-«κουκούτσι» , κάτι που ενδεχομένως να προκαλέσει απόφραξη του εντέρου και που χρήζει επείγουσας ιατρικής φροντίδας).

2) Ζύμη ψωμιού

Η κατάποση ζύμης μπορεί να αποβεί μοιραία για ένα σκύλο. Αρχικά εισερχόμενη στο στομάχι βρίσκει ένα ιδανικό περιβάλλον πολλαπλασιασμού (θερμό και υγρό), που οδηγεί σε μια ραγδαία διόγκωση της μάζας της με αποτέλεσμα τη μείωση της ροής του αίματος στο γαστρικό τοίχωμα (οδηγεί σε νέκρωση του ιστού), ενώ ταυτόχρονα πιέζει το διάφραγμα και προκαλεί δύσπνοια. Το πιο σημαντικό ίσως να είναι η παραγωγή αλκοολών και η είσοδος τους στη κυκλοφορία του αίματος, κάτι που εμφανίζεται με νευρολογικά συμπτώματα που κυμαίνονται από αταξία , αποπροσανατολισμό, εμετό, σπασμούς, κώμα και τέλος θανατηφόρο κατάληξη.

3) Σοκολάτα – Καφές

Τις αναφέρουμε μαζί γιατί η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη και θεοβρωμίνη , ουσίες που αμφότερες ανήκουν στην οικογένεια των μεθυλοξανθινών (ως γενικός κανόνας ισχύει ότι όσο πιο μαύρη είναι η σοκολάτα τόσο υψηλότερα ποσοστά αυτών των ουσιών περιέχει). Τα συμπτώματα κυμαίνονται από εμετό , ανησυχία , υπερδιέγερση, αρρυθμίες, σπασμούς, κώμα και θάνατο.

Περισσότερα στο govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020, 02:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει