7ο Εθνικό Συνέδριο Μεταλλικών Κατασκευών στο Βόλο

Πλούσιες και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις Ελλήνων και ξένων Διακεκριμένων επιστημόνων.

Η διευρυμένη θεματολογία με 140 εισηγήσεις και η μεγαλύτερη αντιπροσώπευση των επιχειρηματικών κλάδων των Μεταλλικών Κατασκευών θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του 7ου Εθνικού Συνεδρίου Μεταλλικών Κατασκευών, που θα λάβει χώρα στις 29,30 Σεπτ. & 1 Οκτ 2011, στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό κέντρο Θεσσαλίας στο Βόλο που βρίσκεται απέναντι από το Πανθεσαλικό Στάδιο.

Πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες στον ευρύτερο τομέα των μεταλλικών κατασκευών.

Παρουσίαση καινοτόμων συστημάτων και εργασιών στον ευρύτερο τομέα των μεταλλικών κατασκευών που βασίζονται σε πειραματική, αναλυτική ή/και αριθμητική έρευνα.

Πρωτότυπες μέθοδοι με εφαρμογή στη μελέτη, την κατασκευή και την ανέγερση μεταλλικών κατασκευών.

Παρουσίαση μεταλλικών και σύμμικτων κατασκευών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, των οποίων το μέγεθος, οι τεχνικές λύσεις, η μέθοδος κατασκευής ή ο συνδυασμός όλων των παραπάνω αποτελούν πρωτοτυπία.

Αξιόλογα έργα μεταλλικών κατασκευών (κτίρια κατοικιών και γραφείων, βιομηχανικοί χώροι, γέφυρες, ιστοί και κεραίες, δεξαμενές και σιλό, καπνοδόχοι, λεπτότοιχες κατασκευές, ειδικά έργα κλπ).

Παρουσίαση των αξιόλογων τεχνικών έργων που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Αντοχή, Ευστάθεια, Κόπωση, Συνδέσεις.

Παρουσίαση της σύγχρονης έρευνας στους τομείς της αντοχής, της ευστάθειας, της κόπωσης, αλλά και των συνδέσεων των μεταλλικών κατασκευών.

Δυναμική συμπεριφορά των κατασκευών.

Παρουσίαση της μελέτης της συμπεριφοράς και απόκρισης των μεταλλικών και σύμμεικτων κατασκευών σε δυναμικά φορτία , όπως είναι ο άνεμος, ο σεισμός κ.α.

Πυροπροστασία, Βιωσιμότητα Μεταλλικών Κατασκευών.

Οι εξελίξεις σε ερευνητικό και σε πρακτικό επίπεδο στους τομείς της πυροπροστασίας και της βιωσιμότητας των μεταλλικών κατασκευών, οι οποίοι πολλές φορές αποτελούν το βασικό μειονέκτημα του χάλυβα στην επιλογή του ως υλικού του φέροντος οργανισμού.

Νέα υλικά, σύμμικτες κατασκευές.

Παρουσίαση και ανάπτυξη θεμάτων που αφορούν τα νέα υλικά που έρχονται να προστεθούν στο οπλοστάσιο του Έλληνα μηχανικού στη προσπάθεια για κατασκευές οικονομικότερες, ασφαλέστερες και με σύγχρονη οικολογική και αρχιτεκτονική άποψη.

Κανονισμοί (Ευρωκώδικες κλπ).

Παρουσίαση των βασικές αρχών σχεδιασμού και των εξελίξεων των Ευρωπαϊκών κανονισμών και σύγκριση με άλλους σύγχρονους διεθνείς κανονισμούς.

Ο Χάλυβας στην Αρχιτεκτονική.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός χρησιμοποιεί τα μεταλλικά φέροντα στοιχεία της κατασκευής, αλλά και τη συνολκή διαφορετικότητα των μεταλλικών φορέων με σκοπό να αναπτύξει μια νέα σύγχρονη και οικολογική μορφή δόμησης απεξαρτητοποιημένη από την πεπατημένη.

Στην παράλληλη έκθεση του Συνεδρίου που διοργανώνει η Preview add στόχο έχει να συγκεντρώσει κάτω από μία στέγη όλα όσα απαιτούνται για την Μεταλλική & Σύμμικτη Κατασκευή ενός κτιρίου.

Παρόν δίνουν επιχειρήσεις που κατασκευάζουν ή αντιπροσωπεύουν:

 • Panels όλων των ειδών & Αρχιτεκτονικών εφαρμογών,
 • Software με συστήματα σχεδίασης, Κανονισμούς και Ευρωκώδικες,
 • Είδη για εξοπλισμούς Εργοταξίων όπως CNC μηχανήματα κοπής & Διάτρησης δοκαριών,
 • Κτίρια κατοικιών, ξενοδοχείων, γραφείων από Μεταλλική & Σύμμικτη κατασκευή,
 • Γερανογέφυρες & Ανυψωτικά μηχανήματα
 • Ανοξείδωτες κατασκευές, Διάτρητες Λαμαρίνες
 • Χρώματα Πυροπροστασίας,
 • Συστήματα στήριξης Φωτοβολταϊκών πάνελ & Τrackers,
 • Βιομηχανικά είδη εργαλεία- Βίδες- είδη συγκόλλησης.

Στόχος ολοκληρωμένη ενημέρωση στους επισκέπτες:

 • Στελέχη Τεχνικών εταιρειών,
 • Επαγγελματίες των Μεταλλικών Κατασκευών,
 • Εργολήπτες Δημοσίων & Ιδιωτικών έργων,
 • Μελετητές,
 • Υπευθύνους Logistics,
 • Ιδιοκτήτες μηχανημάτων Κοπής – Διάτρησης & Συγκόλλησης,
 • Φορείς Πιστοποίησης,
 • Πολ. Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες, Μηχανολόγους και Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, Δομοστατικούς, Μεταλλουργούς ,Αεροναυπηγούς,
 • Στελέχη Τεχνικών Υπηρεσιών των Δημοσίων Οργανισμών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και γενικά όλο το κόσμο των Μεταλλικών Κατασκευών.

Διαρκής ενημέρωση για την εξέλιξη του 7ου Εθνικού Συνεδρίου Μεταλλικών Κατασκευών και της παράλληλης έκθεσης, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για εκθέτες, επισκέπτες, και εισηγητές παρέχονται στο διαδικτυακό τόπο : www.metalkat.gr και http://metalstructuresconf2011.ntua.gr

Χορηγός Επικοινωνίας. Περιοδικό ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ πολύ απλά και εύκολα, πατώντας ΕΔΩ και βάζοντας ένα κωδικό που επιθυμείτε κάνετε την εγγραφή σας δωρεάν και μπορείτε να περιηγηθείτε στις σελίδες του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει