7ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ 65 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Το 7ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων ιδρύθηκε τo 1948 με πρώτο αρχηγό το Χαράλαμπο Παπαδιώτη. Με βάση τις Αρχές του Ελληνικού Προσκοπισμού, σύντομα αναπτύχθηκε και άρχισε να προσφέρει πολύπλευρη διαπαιδαγώγηση στα παιδιά της πόλης. Μπορεί οι συνθήκες να μην ήταν πάντα ευνοϊκές, όμως το Σύστημα κατόρθωσε να κρατηθεί ψηλά με ψυχή, αγάπη και όρεξη για Προσκοπική δουλειά.

Το 1957, με αρχηγό το Ντίνο Παπαχατζή, αποκτήθηκε η πρώτη λέμβος, ο «Αργοναύτης». Στη συνέχεια προστέθηκαν στο υλικό δυναμικό του συστήματος άλλες δυο λέμβοι, ο «Κατσώνης» και ο «Καββαδίας». Οι τρεις λέμβοι, πάντα αξιόπλοες, έχουν προσφέρει ατέλειωτες ώρες ναυτικής εκπαίδευσης και διασκέδασης.

Αν αναλογιστεί κανείς πόσες γενιές παιδιών έχουν περάσει από τη φιλόξενη πόρτα του συστήματος, θα καταλάβει ότι χιλιάδες συμπολίτες μας έπαιξαν, έμαθαν και έγιναν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας, με τη συνδρομή των ενήλικων εθελοντών του Συστήματος. Άνθρωποι που σήμερα είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο, διακεκριμένοι, οικογενειάρχες, σε διάφορα στάδια της ζωής τους, αλλά που πάντα σιγοτραγουδούν «Θυμήσου όπου πας στιγμές χαράς, στιγμές χαράς μαζί με μας στο κύκλο της πυράς».

Αν έχεις περάσει και εσύ στιγμές χαράς μαζί μας, θα χαρούμε να σε δούμε τη Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 11:00, στην Ελληνογαλλική Σχολή «Saint Joseph» (Σ. Σπυρίδη με Ρ. Φεραίου), στη γιορτή για τα 65α γενέθλια του Συστήματος μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει