70 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού Ν. Γιαννόπουλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Κατά τη διετία 2015 -2016 συμπληρώνονται 70 χρόνια από το θάνατο και 150 χρόνια από τη γέννηση του εμπνευσμένου ιδρυτή της Νικολάου Γιαννοπούλου και ταυτόχρονα 120 χρόνια από την ίδρυση της Φιλαρχαίου Εταιρείας. Έτσι από το Δ. Σ. αποφασίσθηκε ολόκληρη η διετία αυτή να είναι μία διετία πολλαπλών και ποικίλων εορταστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

– Στις 22 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η συμμετοχή της περιοχής του Αλμυρού στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821».
– Τον Απρίλιο θα γίνει παρουσίαση του 18ου τεύχους του Δελτίου στη Σούρπη, καθώς το τεύχος περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για τη Σούρπη.
– Τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Ο λαϊκός πολιτισμός της περιοχής Αλμυρού μέσα από τα δημοτικά της τραγούδια».
– Τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας μουσικής θα γίνει παρουσίαση με θέμα: «Οικειοποιούμενοι “το άλλο”. Μουσικές αναπαραστάσεις στη Μεγάλη ευρωπαϊκή Μουσική»
– Το Φθινόπωρο θα γίνει η παρουσίαση του 19ου τεύχους του «Δελτίου», του έτους 2015, το οποίο ετοιμάζεται, ενώ επίσης ετοιμάζεται και το πανηγυρικό 20ό τεύχος, του έτους 2016.

Την ίδια εποχή περίπου θα γίνει και η παρουσίαση των «Πρακτικών του Δ΄ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών», που ήδη βρίσκονται στη διαδικασία της εκτύπωσης.

– Για το Φθινόπωρο του 2016 προγραμματίζεται η πραγματοποίηση του Ε΄ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών.

Την ίδια εποχή θα γίνει και η παρουσίαση του πανηγυρικού 20ού τεύχους του «Δελτίου».

Στους σκοπούς της Φιλαρχαίου Εταιρείας εντάσσεται φυσικά και η εφετινή καλοκαιρινή εκδρομή στην Επίδαυρο ή ίσως και κάπου αλλού.

Θα υπάρξουν ασφαλώς και άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινώνονται από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο, αλλά και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας www.filarxaiosalmyrou.gr , όπου μπορούν να καταφεύγουν για περισσότερες λεπτομέρειες όσοι επιθυμούν να ενημερώνονται.

Έτσι η διετία 2015 – 2016 θα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως « Πανηγυρική διετία Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού», όπως εκτιμά το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Παράκληση: Παρακαλούνται τα μέλη μας να μάς ενημερώσουν για τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση (e-mail) για πιο άμεση επικοινωνία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει