700.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις 10 χλμ. στο Ν. Πήλιο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την οδική ασφάλεια, διευκολύνουμε την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων»

Στη βελτίωση σημείων του οδικού δικτύου στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου στο Δήμο Νοτίου Πηλίου (ασφαλτικά)» προϋπολογισμού 700.000 ευρώ (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν σε μήκος περίπου 10 χλμ με φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Υπογράψαμε άλλη μια σύμβαση για ένα έργο προϋπολογισμού 700.000 € που αφορά στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Μαγνησίας και όπου υπάρχουν προβλήματα. Είναι μεγάλο πράγμα αυτή την εποχή να βρίσκεις χρήματα από τον εθνικό προϋπολογισμό για να κάνεις έργα. Έργα που βελτιώνουν την μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και δίνουν εύκολη προσβασιμότητα. Είναι το 336ο έργο για την Μαγνησία με το σύνολο του προϋπολογισμού να φτάνει τα 665.876.000,00 €. Αντιλαμβάνεστε την δουλειά που γίνεται εδώ στη Μαγνησία, γιατί πιστεύουμε με την παραγωγή των έργων διαχέεται χρήμα στην τοπική οικονομία και συμβάλλουμε στη διατήρηση ή τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να συγκρατήσουμε όσο μπορούμε εμείς ως Περιφέρεια τη φυσική ισορροπία της κοινωνίας. Βάζουμε πρώτα από όλα τους συνανθρώπους μας και σε μια δύσκολη περίοδο κάνουμε ότι είναι δυνατόν και ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας».

Οι εργασίες αφορούν την ανακατασκευή, την συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών των ασφαλτικών στρώσεων σε συνεχή τμήματα των οδών και σε τοπικές επεμβάσεις (ταπητήδια – λακκούβες). Θα γίνει διαγράμμιση στα τμήματα που θα υπόδειξη η αρμόδια υπηρεσία. Συγκεκριμένα στις περιοχές:
– Πλατάνια
– Κατηγιώργη
– Λαύκου
– Καλά Νερά
– Είσοδος Μηλεών
– Μηλίνα
– Πάλτση

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κίτσιος και Χατζόπουλος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Λιούπης, Χαλέβας, Ιγγλέσης, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Φλαμπούρης και ο ανάδοχος.

unnamed.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει