8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής στο Βόλο 28 με 30 Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν σήμερα ένα ισχυρό εργαλείο για την παραγωγή και την οικονομική ανάπτυξη, τη μάθηση και την εκπαίδευση, την επικοινωνία και την κοινωνική δικτύωση. Στο πλαίσιο αυτό η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να διαχειριστεί αποδοτικά τις σημαντικές προκλήσεις που διαμορφώνονται αλλά και τις πολλαπλές προοπτικές που ανοίγονται σχετικά με την εκπαίδευση και την επιστήμη της Πληροφορικής.

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) και το Παράρτημα Π.Ε.ΚΑ.Π. Θεσσαλίας διοργανώνουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.) και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Παράρτημα Βόλου) το

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα:

«Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – Διδασκαλία και Διδακτική»

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 28 έως 30 Μαρτίου 2014 στην πόλη του Βόλου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να προσφέρει ένα δημόσιο βήμα ώστε να αναδειχθούν και συζητηθούν τα θέματα που αφορούν αυτές τις προκλήσεις και προοπτικές σε σχέση με τη διδασκαλία και τη διδακτική της Πληροφορικής. Ο απώτερος στόχος του είναι να ενθαρρύνει και να προωθήσει την επικοινωνία και την ανάπτυξη ουσιαστικού και παραγωγικού διαλόγου μεταξύ εκπαιδευτικών της Πληροφορικής, στελεχών της εκπαίδευσης, επιστημόνων και ερευνητών και γενικότερα όλων όσων ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της Πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το συνέδριο εστιάζει σε σχετικές θεματικές ενότητες, χωρίς να αποκλείει και άλλες σχετικές πάντα με τον γενικότερο τίτλο του:
· Ο ρόλος του καθηγητή Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
· Εκπαιδευτική πολιτική για τη διδασκαλία της Πληροφορικής
· Προγράμματα Σπουδών Πληροφορικής
· Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις στην Πληροφορική
· Επιμόρφωση Καθηγητών Πληροφορικής
· Το Σχολικό Εργαστήριο Πληροφορικής – πυρήνας της εκπαιδευτικής διαδικασίας της σχολικής μονάδας
· Προγραμματισμός και Περιβάλλοντα
· Εκπαιδευτικό Λογισμικό
· Εκπαιδευτική Ρομποτική
· Υπηρεσίες Παγκόσμιου Ιστού 2.0 στην εκπαίδευση
· Ηλεκτρονική Μάθηση
· Θέματα ασφάλειας στο Διαδίκτυο
· Τ.Π.Ε. και εκπαίδευση

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πεδίον Άρεως. Βόλος.

Απευθύνεται σε καθηγητές πληροφορικής, στελέχη της εκπαίδευσης, επιστήμονες και ερευνητές με ενδιαφέρον για την πληροφορική στην εκπαίδευση, φοιτητές και σπουδαστές πληροφορικής.

Στα πλαίσια των εργασιών του θα πραγματοποιηθούν: κεντρικές ομιλίες, συνεδρίες στρογγυλής τράπεζας, παρουσιάσεις εργασιών και ανακοινώσεων, εργαστηριακές παρουσιάσεις, συνεδρίες εκπαιδευτικών σεναρίων από την Επιμόρφωση Β επιπέδου Πληροφορικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει