8,2 εκ. ευρώ για πληρωμές έργων και προγραμμάτων της Περιφέρειας μέσα σε διάστημα 2,5 μηνών από ΠΤΑ

Κώστας Αγοραστός: Στηρίζουμε την «πραγματική οικονομία»

Αίσιο τέλος είχαν οι πιέσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για την έγκαιρη εισροή πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα σε διάστημα μόλις δυόμιση μηνών, δηλαδή από 01/07/2011 – ημερομηνία κατά την οποία περιήλθε στην αιρετή Περιφέρεια το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (Π.Τ.Α.) και το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας – έως σήμερα εισέρευσαν στα ταμεία του Π.Τ.Α. Περιφέρειας Θεσσαλίας 5.156.183,85 ευρώ για τις Συλλογικές Αποφάσεις Έργων Περιφέρειας (ΣΑΕΠ). Συνολικά όμως από 01/07/2011 έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν, μαζί με ταμειακό υπόλοιπο πληρωμές 8.246.588,76 ευρώ οι οποίες κατανεμήθηκαν ως εξής:

Για το ΕΣΠΑ 4.735.578,66 €, για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» 1.679.833,47 €, για το Γ’ΠΕΠ 1.338.182,32 €, για έργα της ΔΕΣΕ 45.882,44 €, για μελέτες του Γ’ ΠΕΠ 168.919,82 € και για έργα στα Τέμπη από τις πτώσεις βράχων 278.192,05 €. Να σημειωθεί ότι στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι απευθείας χρηματοδοτήσεις φορέων μέσω τη Διαχειριστικής Αρχής. Έτσι η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες βρίσκεται μεταξύ των πρώτων σε ότι αφορά τις πληρωμές από το ΠΔΕ.

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Από 1ης Ιουλίου που αναλάβαμε τις υπηρεσίες κάναμε επανειλημμένα παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να υπάρξει κανονική ροή πληρωμών για έργα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία καταφέραμε να εξασφαλίσουμε 5,1 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να πραγματοποιήσουμε συνολικά πληρωμές 8,2 εκ. ευρώ για έργα και προγράμματα που υλοποιεί η αιρετή Περιφέρεια. Νομίζω ότι πλέον δημιουργείται μεγαλύτερη αξιοπιστία στο θέμα της σταθερότητας των ροών εκταμίευσης και αποφεύγονται σοβαρές παρενέργειες στην αλυσίδα της παραγωγής, που θα είχαν σαν αποτέλεσμα πολλαπλασιαστικά αρνητικά φαινόμενα. Αισιοδοξούμε και πιστεύουμε ότι θα συνεχισθεί η ίδια και καλύτερη ροή στο μέλλον. Βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα στην ευχάριστη θέση με συνεργασία και συνέργεια με τα αρμόδια Υπουργεία να πιστώνονται για πρώτη φορά 5,1 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα σε διάστημα 2,5 μηνών και αυτό δημιουργεί θετική εξέλιξη η οποία στηρίζει την «πραγματική οικονομία». Και «πραγματική οικονομία» σημαίνει παραγωγή, γιατί σε μια περίοδο συνεχούς ύφεσης, η παραγωγή είναι ικανή να βοηθήσει να πετύχουμε θετικούς στόχους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει